NetCom skrur opp 3G-farten

Høyere kapasitet skal gi alle kundene raskere mobilt bredbånd i påsken.

NetCom skrur opp 3G-farten

Høyere kapasitet skal gi alle kundene raskere mobilt bredbånd i påsken.

NetCom bygger ikke bare ut mobilnettet med 4G-teknologi, men oppgraderer også det eksisterende 3G-nettet, slik at bredbåndskapasiteten økes.

I dag kunngjorde selskapet at det har oppgradert 60 prosent av nettet til det selskapet kaller Turbo 3G+. Dette dreier seg egentlig om HSPA+ eller Evolved HSPA (High-Speed Packet Access), en videreutvikling av den mobile bredbåndsteknologien HSPA, som støttes av svært mange mobiltelefoner og modem for mobilt bredbånd.

HSPA+ åpner for langt høyere hastigheter enn HSPA, som nedstrøms er begrenset til 14,4 megabit per sekund.

NetCom starter likevel forsiktig og selskapets Turbo 3G+-tjeneste tilbyr nå maksimalt en hastighet på 21,6 megabit per sekund. Dette gjelder i de fire største byene, samt i populære hytte- og ferieområder på fjellet og langs kysten. Dette inkluderer Gol, Geilo, Trysil, Ål, Skeikampen, Golsfjellet, Norefjell, Hemsedal, Tyin, Ringebu, Kvitfjell, Beitosdølen, Hovden, Haglebufjell, Hafjell, Tjøme, Nøtterøy, Tønsberg, Larvik, Helgeroa, Kragerø og Grimstad.

I de øvrige delene av nettet som nå har blitt oppgradert, er den øvre, svært så teoretiske nedlastingshastigheten satt til 14,4 megabit per sekund.

– Kapasitetsøkningen i 3G-nettet kommer alle mobile bredbåndskunder til gode. Ettersom mobilt bredbånd er en delt ressurs, vil den brukeropplevde hastigheten variere, men nå kan flere være på nett samtidig og få en god surfeopplevelse. I en rekke hytteområder med påskeglade nordmenn vil flere i familien kunne surfe, oppdatere Facebook og få unna noen jobbmailer uten at det går tregt, sier Tommy S. Johansen, dekningssjef i NetCom, i en pressmelding.

– Teknologien på dette området er i utvikling, og vi vil fortsette å rulle ut fiber og installere ny programvare i basestasjonene våre som gjør det mulig å øke hastighetene og utvide kapasiteten i 3G-nettet ytterligere, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom, i pressemeldingen.

De teoretiske topphastighetene som er oppgitt i saken, kan bare oppnås med utstyr som støtter slike hastigheter, dersom brukeren er alene om å bruke den aktuelle delen av mobilnettet og under ideelle forhold.

NetCom oppgir at forventet nedlastingshastighet vil variere mellom 1 og 14 megabit per sekund, mens forventet opplastingshastighet vil være på mellom 0,3 og 3 megabit per sekund.

    Les også:

Til toppen