Netcom snart ferdig med Edge-utbygging

Netcom fullfører snart oppgraderingen av selskapets nett til å støtte dataoverføring med Egde.

Netcom fullfører snart oppgraderingen av selskapets nett til å støtte dataoverføring med Egde.

Netcom holder nå på å oppgradere selskapets mobilsendere i Telemark til å støtte Egde-teknologien (Enhanced Data Rates for GSM Evolution), som ifølge Netcom åpner for en overføringshastigheter på mellom 128 og 200 kbit/s med mobiltelefoner som støtter teknologien.

Selskapet startet prosjektet med å tilby Edge over hele landet i juni 2004, og ved utgangen av 2004 var selskapet ferdig oppgraderingen fra Trondheim og nordover.

I fjor ble stasjonene i Oslo, Akershus, størstedelen av Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal oppgradert. Til nå i år er stasjonene i resten av Hordaland, i tillegg til Rogaland og deler av Buskerud, ferdigstilte.

- Fem stasjoner på og nord for Golsfjellet, som er tilknyttet en sentral som blir oppgradert samtidig med Oppland i mai/juni, vil gjenstå. Nå står de siste fylkene for tur. I april/mai gjør vi oss ferdige med Vest-Agder og Aust-Agder, og i mai/juni er vi klare med et oppgradert nett i Oppland og Hedemark, sier Anne Solveig Olstad, dekningssjef i Netcom.

    Les også:

Den resterende oppgraderingsplanen er som følger:

Buskerud februar/mars 2006

Telemark mars 2006

Østfold mars/april 2006

Vestfold april 2006

Agder fylkene april/mai 2006

Oppland og Hedmark mai/juni 2006

Netcom har nylig begynt å tilby et innstikkskort til PC som støtter både UMTS- og Edge-teknologi.

Telenor annonserte i februar at selskapets GSM-nett er ferdig utbygget med Edge-støtte.

Til toppen