Netcom «tar livet av ringeminutter»

- Nå blir det gratis å ringe og sende tekstmeldinger.

Netcom «tar livet av ringeminutter»
Adm.dir August Baumann i Netcom varsler en "revolusjon". Bilde: Per Ervland

NYDALEN (digi.no): Nå blir det gratis å ringe og sende tekstmeldinger, står det å lese på heisdørene til Netcom.

Helt gratis blir det nok ikke, for mobiloperatørene har ikke tenkt å legge vekk alle inntektene sine. Men nå ligger det altså an til en kraftig endring i prismodellen. Vi er på pressekonferanse ved selskapets hovedkvarter.

– Dette er grep som er ytterst nødvendig. Mobiloperatørenes rolle er i stor endring. Etter 1. mai omfavner vi data. Vi endrer dette langt, det er radikalt. Om dette ikke er en revolusjon, så er det iallfall en revolusjon for oss som selskap, sier Netcom-toppsjef August Baumann.

Det som skjer er at selskapet innfører ubegrenset samtale, SMS og MMS i alle sine abonnementer for privatmarkedet (ikke bedriftskunder). Dermed skal kundene bare måtte ta stilling til størrelsen på den inkluderte datapakken.

- Komplett kaos

– I dag har vi et tosifret antall tilbydere og over 100 ulike mobilabonnement i det norske markedet. Kunden må ta stilling til en mengde pakker. Det er det komplette kaos. Men vi vet at mange er opptatt av data. Hvorfor ikke ta livet av ringeminuttene før Facebook gjør det? Dette vil gjøre det enklere for både oss selv og for kundene våre, sier direktør privatmarkedet i Netcom, Karl Fredrik Lund.

Det som faktisk skjer, fremgår det under pressekonferansen, er at Netcom innlemmer 20.000 ringeminutter i abonnementene sine. Grensen er satt for å hindre "maskinelt misbruk", og utgjør 12 timer sammenhengende samtale hver dag. Dette vil gjelde for Norden.

Netcom hadde inntil i går femten ulike abonnement. Fra i dag er disse redusert ned til fire ulike alternativer, der altså datamengden skal være det eneste kunden "trenger å forholde seg til". Det åpner for markedsføring av typen "kjøp data, så får du SMS, MMS og ringetid med på kjøpet".

Nyheten preget heisdøren til Netcom allerede før pressekonferansen tok til.
Nyheten preget heisdøren til Netcom allerede før pressekonferansen tok til. Bilde: Marius Jørgenrud

Slik vil denne porteføljen fortone seg. Det er som nevnt fire ulike pakker (abonnementer):

  • Smart Mini (200 megabyte inkludert datatrafikk) koster 199 per måned.
  • Smart Basis (1,5 gigabyte) koster 299 per måned.
  • Smart Pluss (3 gigabyte) koster 399 per måned
  • Smart Super (6 gigabyte) koster 549 per måned
  • Alle datapakkene kan kjøpes med Spotify Premium for 99 per måned inkludert 6 gigabyte ekstra (500 megabyte per måned)
  • Alle datapakkene kan inkludere et ekstra data-SIM for 30 kroner per måned
  • Basis, Pluss og Super inkluderer tjenesten «Ring uten tillegg i Norden», der du ringer til og fra alle nordiske land med norsk takst

saken oppdateres