Netcom tror iPhone blir årets sommerhit

Norge blant de første landene som får den nye versjonen med 3G og GPS.

Netcom tror iPhone blir årets sommerhit

Norge blant de første landene som får den nye versjonen med 3G og GPS.

TeliaSonera og Apple kunngjorde mandag kveld at iPhone 3G blir tilgjengelig 11. juli i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Det er Netcom, datterselskap av den finsk-svenske teleoperatøren TeliaSonera, som skal selge telefonen her til lands.

Andregenerasjon iPhone, som ble avduket av Apple-sjef Steve Jobs i går kveld norsk tid, har støtte for 3G, GPS for navigasjonsbaserte tjenester og oppdatert programvare.

Programvaren støtter nå Microsoft Exchange synkronisering, og ifølge en pressemelding fra Apple og Netcom vil telefonen inneholde hundrevis av innebygde tredjepartapplikasjoner.

- Avtalen med Apple om å selge iPhone 3G representerer nok et strategisk steg for oss i utviklingen av det mobile bredbåndsmarkedet, og bekrefter vår posisjon som en attraktiv partner i Norden og Baltikum. Med iPhone 3G møter vi kundenes krav til hastighet, tilgang og mobilitet på en helt ny og fantastisk måte, sier Kenneth Karlberg, president, Business Area Mobility Service, TeliaSonera.

- Vi er veldig glade for å samarbeide med TeliaSonera om lanseringen av iPhone 3G i syv land i Norden og Baltikum. Vi gleder oss veldig til å gjøre denne revolusjonerende telefonen tilgjengelig for enda flere mennesker over hele verden, sier Apples nestkommanderende, Tim Cook.

3G-versjonen med 8 gigabyte lagringskapasitet vil i USA koste 199 dollar. Utgaven med 16 gigabyte skal koste 299 dollar.

På spørsmål fra digi.no ønsker ikke Netcom å si noe om hva telefonen vil koste i Norge.

- Det vil vi komme tilbake til når det nærmer seg 11. juli, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vedershus i Netcom.

Vederhus forklarer at eventuell bindingstid selvfølgelig vil måtte følge reglene slik de er fastsatt av norske forbrukermyndigheter, men kan verken bekrefte eller avkrefte om iPhone 3G vil bli solgt til en subsidiert pris.

Reglene sier at mobiltelefoner i Norge maksimalt kan ha 12 måneders bindingstid.

- Vi er sikker på at dette er en telefon som vil slå veldig godt an, sier Vederhus, som regner med at årets sommerhit er i boks.

Disse landene, pluss USA, får selge iPhone 3G først.
Disse landene, pluss USA, får selge iPhone 3G først.

    Les også:

Til toppen