Netcom utsetter 3G-mobiler igjen

Netcom har utsatt lanseringen av 3G-telefoner for fjerde gang siden selskapet fikk konsesjonen.

Netcom har utsatt lanseringen av 3G-telefoner for fjerde gang siden selskapet fikk konsesjonen.

Netcom har hele veien vært på hælene i forhold til lanseringen av 3G. Først fikk de utsettelse av konsesjonsvilkårene, så var de for sent ute med lanseringen , og fikk bot for det. Så lanserte de 1. mars, men åpnet bare for innstikkskort i PC-er. Mobiltelefoner med 3G fikk ikke tilgang til nettet.

Den gang ble det sagt at lanseringen for mobiltelefoner først skulle skje i juni. Nå er det juni, og åpningen skjedde forrige uke, men igjen er det bare en delvis lansering. Netcom sendte ikke engang ut en pressemelding om åpningen.

- Den virkelig kommersielle lanseringen kommer først til høsten, sier kommunikasjonssjef Guri Wormedahl.

Lanseringen som nå har skjedd kaller hun en "softlaunch".

- Vi har et antall telefoner ute hos forhandlerne våre, sier Wormedahl.

Det er med andre ord ikke fritt frem. Netcom ønsker et begrenset antall abonnenter for å teste nettet sitt, før de slipper alle løs. I første omgang er det Nokia 6680 som tilbys med Netcom 3G. Hvis prøveabonnementene blir utsolgt kan kundene måtte vente til høsten.

Men Netcom gjør sitt beste for at det ikke skal bli utsolgt. De gjør nemlig svært lite ut av tilbudet, og reklamerer ikke. Det er heller ikke noe stort påtrykk fra kundene, mener Wormedahl. Hun beskriver markedet som umodent.

Folk som ønsker et 3G-abonnement må altså være ute i tide, og de må selv gå til en forhandler. 3G på mobiltelefon er ikke tilgjengelig fra Netcoms nettsider ennå.

For de som får tak i Netcoms 3G-telefoner har Wormedahl en god nyhet på prisfronten. Fra før tilbyr de fastpris på 499 kroner i måneden for fri datatrafikk. Nå kan man for 20 kroner i måneden få makspris på 25 kroner dagen. Dermed forsikrer man seg mot alvorlig høye datautgifter hvis man plutselig skulle trenge å laste ned mye over mobilen.

Telenor har fra før av makspris på 30 kroner dagen for privatkunder, men krever ingen månedsavgift for dette.

Til toppen