NetCom vinner terreng med 3G

Bred UMTS-dekning, enkel funksjonalitet og lave priser kan gjøre NetCom til en attraktiv teleoperatør for bedriftskunder.

Bred UMTS-dekning, enkel funksjonalitet og lave priser kan gjøre NetCom til en attraktiv teleoperatør for bedriftskunder.

NetCom vil ha flere bedriftskunder, og gjør tilbudet attraktivt med mobilt bredbånd (NetCom Connect og HomeRun).

HomeRun er et supplement til NetCom Connect når man er på reise. Tjenesten gjør det mulig å logge seg på Internett via HomeRun med samme hastighet som de fleste har på kontoret, og med samme pålogging som i alle andre HomeRun-soner.

Salgs- og markedssjef på mobilt bredbånd, Trond Lund, argumenterer overfor digi.no at NetCom nå har et bredere tilbud enn Telenor på 3G-dekning. Han framhever også brukerfunksjonaliteten med den såkalte «Layer2» teknologien.

Den innebærer at NetCom og TeliaSoneras tjenester nåes fra WLAN-soner i Norge og verden for øvrig. Også utenlandske roamingkunder kan benytte seg av tjenesten.

For å presse ned prisene har NetCom inngått avtaler med roamingpartnere i Europa som skal dekke 18.000 WLAN-soner.

Med NetCom Connect koster det 500 kroner i måneden, men med 3G i utlandet vil det koste 50 til 100 kroner per Megabyte. Med alternativet HomeRun (WLAN tilkobling) er minuttprisen derimot 1,50 i Norge og 3,50 i utlandet.

Hvis man i utlandet bruker 20 Mb/s to tre ganger om dagen for å laste ned e-post og synkronisere innhold, kan brukeren klare det til mellom 20 til 50 kroner.

– Vår styrke nå er at vi har bredere dekning med 3G enn Telenor, sier Lund til digi.no.

Han peker på at NetCom nå dekker 244 byer og tettsteder i Norge med Edge i Nord-Norge og UMTS i tettbyde steder med over 8.000 innbyggere. I tillegg har NetCom bygget ut soner i kyst- og fjellområder som dekker populære feriesteder og hytteplasser.

Telenor på sin side, presiserer å ha fulgt konsesjonskravet om å ha dekning der det er mer enn 2.800 innbyggere. Dette kravet var oppfylt i mars i år, hevder informasjonssjef Esben Tuman Johnsen som mener å ha dekning på 250 steder i Norge.

Innen mars 2007 er konsesjonskravet å ha dekning på steder mer enn 200 innbyggere. Tuman framholder at Telenor iløpet av året skal oppgradere hele mobilnettet med edge.

Det har vært rift etter 3G-kortene til NetCom, og det skal nå være rundt 5.000 nordmenn som har mottatt kortet. Lund forteller at NetCom har fått i gang avtaler med flere leverandører av 3G-kort, og at leveringen vil gå mer på skinner framover.

I morgen lanserer NetCom trådløs bredbåndløsning på Gardermoen, Værnes, Flesland og Sola.

Teleoperatøren har inngått en avtale med Oslo Lufthavn om oppstart av mobilt bredbånd på flyplassene. Samarbeidet gjør det mulig for NetCom og TeliaSonera å tilby internettoppkobling til alle sine kunder, og etablerer et eget virtuelt nett på flyplassen.

«Layer2»-løsningen vil være tilgjengelig i alle publikumsområder på Gardermoen i løpet av juni og på Flesland, Værnes og Sola i løpet av september.

I juni tilbyr NetCom sine kunder, fri bruk av HomeRun på flyplassene til kunder som sender brukernavn og passord med kodeord ”homerun” til 1989.

Til toppen