Netcoms 3G-kort er revet bort

Netcom undervurderte etterspørselen på 3G og nå står kundene i kø.

Netcom undervurderte etterspørselen på 3G og nå står kundene i kø.

- Vi skal ikke være tomme for disse kortene, for dette er den viktigste satsingen vi gjør i år, sier Morten Birkeland, divisjonsdirektør for salg og kundesenter i NetCom.

Men tomme er de, og tomme blir de en stund til. For etterspørselen er stor etter 3G-kort, både i Norge og internasjonalt. På tross av en stiv pris for selve kortet, rundt 2000 kroner pluss moms, er det langt flere som vil ha bredbånd på mobil til fastpris enn NetCom forventet. De var tomme i løpet av første måned med salg, og jobber hardt for å komme ajour.

– Det kom 1000 kort forrige uke, og skal komme 1000 nye denne uken, men leveransen er ujevn, på tross av innkjøp sammen med TeliaSonera, som gir oss mer tyngde og høyere prioritering, sier Birkeland.

NetCom vil ikke oppgi nøyaktiv hva de har solgt, men sier det er snakk om noen få tusen, og under fem tusen så langt, siden salget startet i mars. Antallet bestillinger som ligger inne er noe høyere enn det totale antallet de har solgt.

Nå økes anslagene for videre salg, og det virkelige trykket settes først inn i september, når de nye kortene kommer. Da skal NetCom kunne levere nye kort, som åpner for sømløshet mellom UMTS og EDGE.

– Fra det tidspunktet vil vi legge vesentlig mer trykk i markedsføringen enn i dag. Jeg tror vi kan selge veldig mange tusen i år, og i et treårsperspektiv tror jeg en veldig stor andel av de med bærbar PC vil ha slike kort, sier han.

Med dagens kort må man nemlig velge mellom EDGE og UMTS. UMTS-kunder som går ut av områder med slik dekning faller helt ned på GPRS-hastighet. EDGE bygges ut de fleste steder og vil gi makshastighet på 200 kilobit per sekund ved nedlasting.

UMTS har nå en makshastighet på 384 kilobit per sekund, og i følge Birkeland vil kundene framover oppleve at de stadig oftere nærmer seg denne grensen. Vider økning av maskgrensen vil ta ganske mye tid, og krever en del ekstra investeringer fra NetCom.

Med høyere hastighet kan 3G bli en stadig mer aktuell konkurrent til fastlinjebredbånd.

– Hjemme-PC-markedet er også interessant. Vi tar opp konkurransen med fastlinjebredbånd allerede med fart og fastpris, sier han.

Til toppen