NetComs fremtid ligger i GSM og Internett

Mobilselskapet NetComs framtid skal blant annet hvile på GSM og Internett via mobiltelefonen, sa administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen under presentasjon av selskapets halvårsresultat mandag.

Mobilselskapet NetComs framtid skal blant annet hvile på GSM og Internett via mobiltelefonen, sa administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen under presentasjon av selskapets halvårsresultat mandag.

På dagens resultatframleggense gnidde NetComs administrerende direktør Terje Christoffersen i krystallkula og fortalte litt om hva NetCom skal drive med de neste to-tre årene.

Han slapp ingen bombe da han fortalte at selskapets hovedpilarer blir GSM og Internett.

Christoffersen har stor tro på mobilen som en portal inn til Internett.

- Mobilbaserte underholdnings- og handelsløsninger vil bidra til å sementere veksten på GSM og gi et godt lønnsomhetspotensiale, sa Christoffersen, som ikke tror det er en løsning for NetCom bare å kjøpe en fastnettoperatør.

- Det er ikke sikkert at vi klarer dette selv, sa han.

Allerede i september blir NetCom Internettleverandør for sine eksisterende mobilkunder.

NetCom-sjefen sa at gamle og nye tjenester skal føre til at selskapet får en årlig omsetningsvekst på 20 prosent på mobiltelefoni og en omsetningsøkning på 25 prosent, noe som skal gi bedre fortjenestemarginer for selskapet. Avgjørende for dette er at selskapet hele tiden foretar løpende investeringer, og Christoffersen antydet at veksten i år vil ende på en halv milliard kroner.

NetCom distribuerer i dag i underkant av 50 millioner tekstmeldinger (SMS) hver måned, hvorav 35 millioner blir betalt, mens resten sendes fra NetComs egen hjemmeside på nettet. Seks prosent av selskapets inntekter kommer nå fra SMS-meldinger.

Christoffersen karakteriserte første halvårs-resultatene ved å si at selskapet for første gang har kombinert sterk lønnsomhet med god vekst. Selskapet var nede i en churn på 20 prosent, som er mindre enn før og håndterbart ifølge telesjefen. Han var godt fornøyd med at selskapet nå bruker mindre kroner for å skaffe enn ny kunde enn første kvartal.

NetCom endte på et resultat før skatt på 135 millioner kroner, opp fra 43 millioner kroner i fjor. Driftsinntektene utgjorde 1,14 milliarder kroner, noe som er opp fra 0,92 milliarder første halvår i for. Driftsresultatet endte på 212 millioner kroner mot tilsvarende 111 millioner kroner i fjor.

Til toppen