BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetComs ledergruppe god for 9.4 millioner

Det er ikke bare toppsjef Gert Munthe som har skaffet seg gunstige opsjonsavtaler i NetCom. Dersom dagens rekordnotering for NetCom-aksjen på 145 kroner holder seg, kan også den seks mann sterke ledergruppen om ett års tid realisere avtaler til en samlet verdi av 9,4 millioner kroner.

Øystein Kvistad
8. okt. 1997 - 15:27

Det var onsdag morgen NetCom-aksjen for første gang brøt 145 kronersgrensen. Basert på denne kursen har digi.no beregnet bruttoverdien til opsjonsavtalene til de seks i NetComs ledergruppe til over halvannen million kroner hver. Helt nøyaktig er brutto papirverdi av hver avtale i skrivende stund 1.567.500 kroner.

Sekstetten som den 18. april i år fikk tildelt 22.000 opsjoner hver til utøvelseskurs 73,75 kroner utgjøres av:

  • Finansdirektør Henning Stene
  • Markedsdirektør Svein Ørbeck
  • Markedsdirektør Mikal Rohde
  • Direktør telenett Arild Nilsen
  • IT-direktør Harald Næss
  • Informasjonsdirektør Per Bjørkum

Opsjonene kan tidligst innløses i NetCom-aksjer 18 måneder fra avtaleinngåelse - det vil si 18. oktober 1998. Felles for alle opsjonsinnehaverne er at de må regne med et saftig skattetrekk på 48 prosent ved realiseringen av en eventuell aksjegevinst.

Skulle dagens aksjekurs på 145 kroner holde seg, kan de seks i NetComs ledergruppe likevel realisere en pen nettogevinst på vel 800.000 kroner neste høst.

De seks opsjonsavtalene representerer per i dag en samlet brutto papirverdi på 9.405.000 kroner. Opsjonsavtalene er priset og utformet slik at de ikke utløser skatteplikt ved tildelingsøyeblikket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.