Netcoms mobilnett er nede igjen

Nok en gang sliter Netcom med nedetid. Foreløpig er Netcom tause om årsaken til feilen.

Netcoms mobilnett er nede igjen

Nok en gang sliter Netcom med nedetid. Foreløpig er Netcom tause om årsaken til feilen.

Netcom har de siste årene hatt tre runder med nedetid som har rammet et større antall brukere.

To av feilene oppstod i fjor sommer: I løpet av to uker rammet en database-feil og en strømfeil store deler av Netcoms nett.

Fordi det fremdeles bare finnes to norske mobilnett, ble Netcom kalt inn på teppet hos Post- og teletilsynet som har ansvar for sikkerhet og beredskap.

    Les også:

I dag morges har Netcom fått et nytt problem - feilen som oppstod i 8:40-tiden rammer både inn og utgående samtaler til kunder i hele landet - digi.no har fått inn meldinger fra brukere på både små og store tettsteder i Norge.

Feilen rammer trolig også alle mobil-selskaper som leier kapasitet hos Netcom, blant annet Chess.

En rekke bedrifter som etterhvert har gått over til mobiltelefoner og Netcoms bedriftsløsning er dermed hele uten telefoner. Dette gjelder blant annet Aftenposten.

Mange brukere får beskjed om at Netcoms nett ikke er tilgjengelig, mens andre merker feilen først når de forsøker å ringe og ikke kommer igjennom.

Foreløpig røper ikke Netcoms nettsider noe særlig om feilen og omfanget: Det eneste som står på nettsiden for "Driftsmeldinger" er: "Problemer med oppsett av samtale og sms. Det er for tiden problemer med oppsett av samtale og sms. Feilretting pågår. Vi beklager problemene dette medfører våre kunder."

Det er ikke mulig å få noen forklaring fra Netcom - informasjonsavdelingen og ledelsen sitter i et møte, får digi.no vite når vi endelig kommer igjennom på sentralbordet.

digi.no kommer tilbake med mer.

Til toppen