Netflix lanserer 1.000 nedlastbare filmer

Netflix har vokst seg store på å tilby medlemsskap i sin videotjeneste der kundene kan se så mange filmer de bare vil for en fast månedlig sum. Begrensningen ligger i at man har et begrenset antall filmer til låns av gangen og at man må sende inn filmene man har, før man får låne nye.

Den gigantiske videokjeden Blockbuster har hivd seg på samme konsept, men på tross av sitt gode utgangspunkt har de ikke klart å vippe Netflix av tronen innen denne delen av markedet.

I Norge kjører BraFilm og Film24 det samme konseptet, men med et litt mindre utvalg enn sine amerikanske konkurrenter.

Nå skal Netflix ta skrittet ut på nettet. I første omgang tilgjengeliggjør de cirka 1.000 filmer og TV-programmer som kundene kan se online på samme abonnement.

Tjenesten blir bare tilgjengelig på maskiner som kjører Microsofts to siste versjoner av Windows, Xp og Vista. Istedenfor å laste filmene ned til harddisken, streames filmene direkte fra nettstedet til Netflix.

Netflix har brukt hele 40 millioner dollar på å utvikle tjenesten, samt på servere og bredbåndsutstyr. Hver abbonnent får mellom 6 og 18 timers online seertid inkludert i det abonnementet de har.

Til toppen