NetHouse krymper og krymper

Internett-selskapet NetHouse skulle bli Norges makthus på Internett. Men slik gikk det ikke. Nå har nesten all drift opphørt ved selskapet, og avvikling er neste steg.

Gråmarkedsselskapet Nethouse ASA har rast i verdi på gråmarkedslistene, selskapet har kuttet i det ene forretningsområde etter det andre siden i fjor sommer, da selskapet besluttet å ikke gå på børs.

Selskapet, som ble startet av gründer Øivind Robbestad, har ikke greid å omstille virksomheten. Fra å være et selskap som fikk frem nye nettkonsepter, som Langrenn.com og Boligguiden.com, skulle det satses på konsulentvirksomhet.

Redningsmann- og styreformann Riulf R. Rustad forteller til digitoday.no at selskapet nå har kvittet seg med alle konsulentene. Når den siste konsulenten går ut av selskapets lokaler på Karenslyst Allé i på Skøyen utenfor Oslo vil selskapet etter alle solemerker opphøre å eksistere, erfarer digitoday.no.

Men en konkurs kan unngås. Etter hva digitoday.no kjenner til skal fordringsmassen i selskapet være stor nok til å dekke kreditorgjeld og noe til.

- Omstillingen vi satte i gang i NetHouse var ikke vellykket. Vi skulle få selskapet inn i en konsulentposisjon, men i det knallharde markedet har ikke dette vært mulig, sier Rustad til digitoday.no.

Rustad jobbet tidligere som toppsjef for Christen Sveaass investeringsselskap Kistefos Industrial Group, men sluttet for å drive sitt eget investeringsselskap. Han har blant annet større investeringer i Merkantildata , og programvareselskapet Hands , hvor han fungerer som styreformann.

Øyvind Robbestad var tidligere storaksjonær i NetHouse, men har solgt seg kraftig ned.

Han tok over flere av e-handelsseskapene fra NetHouse da de besluttet å ikke satse mer på e-handel. I dag har han ikke mange følelser for NetHouse igjen, sier han til digitoday.no.

- Jeg forlot både ledelsen og styret desember 1999, da satt jeg på 30 prosent av aksjene i selskapet, sier Robbestad til digitoday.no. Han forteller at han ikke lenger har noen aksjer igjen i selskapet. Nedsalget har skjedd helt siden desember 1999, da han gikk ut av selskapet.

- Jeg verken kan eller vil si hvor mye jeg har tjent. Men det er vel ikke store greiene, sier Robbestad til digitoday.no.

NetHouse er notert til 10 øre aksjen på gråmarkedslisten til Dagens Næringsliv. Dette tilsvarer en markedsverdi på 6,84 millioner norske kroner.

Til toppen