Nethouse legger på røret

Ett av Norges mest aktive Internett-selskaper, Nethouse, er konkurs. Det går mot rettssak mellom gründer Øivind Robbestad og boet.

Ett av Norges mest aktive Internett-selskaper, Nethouse, er konkurs. Det går mot rettssak mellom gründer Øivind Robbestad og boet.

Nethouse ASA var et av selskapene som satset hardest under dotcom-bølgen i Norge. Selskapet, under ledelsen til Øivind Robbestad startet Internett-selskaper på løpende bånd. Etter hvert kom planer om børsnotering, men i fjor våres meldte problemene seg, og Robbestad forlot selskapet. Siden har Riulf R. Rustad vært styreformann og forsøkt å finne en løsning. Men Rustad har ikke lykkes og nå er selskapet konkurs, skriver Finansavisen, noe som bekreftes av Oslo Skifterett.

Nethouse startet blant annet Ebud auksjonsforretning, auksjons.net, SmartShopper, kommunikasjon- og innholdsproduksjonsselskapene InHouse, Nettguiden, Nettmagasinet, Yess og konsulentselskapene Fiber og InSite. En rekke selskapene lever selvstendige liv i dag.

- Gründer Øivind Robbestad skylder Nethouse-boet rundt 2,4 millioner kroner, påstår advokat og bobestyrer Hans Otto Meyer i advokatselskapet Håvind & Vislie til digi.no. Men Robbestad har gjennom sin advokat fremsatt et motkrav som overstiger dette beløpet. Det går derfor trolig mot rettssak, forteller Meyer.

- Vi kjøpte ebud og Smartshopper for over et år siden, men tilstanden var ikke slik den var beskrevet. Vi krever derfor kjøpet og har et totalkrav på 7 millioner kroner, sier Robbestad til digi.no.

Til toppen