Nethouse sliter og må kutte

Internett-selskapet Nethouse er rammet av tørken. Sjefen sparker hver tredje ansatt, og tar selv sin hatt og går.

Konstituert administrerende direktør Tom Andersson forlater Nethouse, og overlater sjefsstolen til produksjonssjef Christer Carlson. Samtidig gjør Nethouse øvrige kutt i salg og administrasjon, økonomi, konsulentvirksomheten og mediabiten. Til sammen forsvinner ti årsverk med virkning fra 1. mai.


- Årsaken til nedbemanningen ligger først og fremst i sviktende salg i første tertial, sier Andersson som medgir at det er et ordentlig tøft marked for tiden.Vi kan ikke forsvare en kostnadstung administrasjon rundt produksjonen i et tøft marked. Det vi nå gjør, er å tilpasse eksisterende oppdragsmengde mot utviklerressursene, sier Andersson til digitoday.no.

Listen over de ti som må gå inkluderer han seg selv.

- Det sitter igjen en gjeng med systemutviklere, og de trenger ikke meg til å lede dem. Nå er det åtte-ni personer igjen kjerneteamet i Nethouse, i tillegg til seks personer i Boligguiden og fem i Effectio Produksjonsteam.

Andersson går selv inn som partner i et selskap (under opprettelse) som heter Andersson & Rustad. "Rustad" er Terje Rustad, som er på vei ut av jobbformidlingstjenesten MatchWork - tidligere JobMatch.

De skal jobbe på prosjekter, både for tidligere arbeidsgivere og andre. Andersson forteller at det meste vil være IT-rettet, men ikke alt.

- Vi skal drive med "Management for hire" og rådgivning innenfor to hovedfelter; forretningsutvikling og kommunikasjonsstrategi, forklarer han.

Til toppen