KARRIERE

Nethouse sliter og må kutte

Internett-selskapet Nethouse er rammet av tørken. Sjefen sparker hver tredje ansatt, og tar selv sin hatt og går.

Therese Werenskiold
8. mai 2001 - 04:34
Tom AnderssonNethouseChrister Carlson


- Årsaken til nedbemanningen ligger først og fremst i sviktende salg i første tertial, sier Andersson som medgir at det er et ordentlig tøft marked for tiden.Vi kan ikke forsvare en kostnadstung administrasjon rundt produksjonen i et tøft marked. Det vi nå gjør, er å tilpasse eksisterende oppdragsmengde mot utviklerressursene, sier Andersson til digitoday.no.

Listen over de ti som må gå inkluderer han seg selv.

- Det sitter igjen en gjeng med systemutviklere, og de trenger ikke meg til å lede dem. Nå er det åtte-ni personer igjen kjerneteamet i Nethouse, i tillegg til seks personer i Boligguiden og fem i Effectio Produksjonsteam.

Andersson går selv inn som partner i et selskap (under opprettelse) som heter Andersson & Rustad. "Rustad" er Terje Rustad, som er på vei ut av jobbformidlingstjenesten MatchWork - tidligere JobMatch.

De skal jobbe på prosjekter, både for tidligere arbeidsgivere og andre. Andersson forteller at det meste vil være IT-rettet, men ikke alt.

- Vi skal drive med "Management for hire" og rådgivning innenfor to hovedfelter; forretningsutvikling og kommunikasjonsstrategi, forklarer han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.