BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netnet-eier diskuterer fusjon

NETnets amerikanske eierselskap Long Distance International (LDI) er i samtaler med det Nasdaq-noterte teleselskapet World Access om fusjon. World Assess har bidratt til et lån til det kriserammede LDI.

Frode Eriksen
23. okt. 1999 - 14:32

World Access har sammen med en gruppe eiere av obligasjonslånet LDI opptok i 1998 besluttet å skyte inn 10 millioner USD som en mellomfinansiering mens partene sluttfører forhandlingene om en eventuell fusjon av selskapene.
LDI har lenge slitt med økonomiske problemer, som toppet seg i sommer da selskapets halvårsrapport viste at pengene var i ferd med å renne ut av selskapet etter et tap første halvår på 78 millioner dollar av en omsetning på 65 millioner dollar. LDI kjøpte høsten 1998 teleselskapet Netnet.

En løsning som har vært diskutert for LDI er den amerikanske konkurranselovgivningens "Chapter 11", der et selskap kan søke om lovmessig beskyttelse mot konkurs mens selskapet søker etter en finansiell løsning i forhandlinger overvåket av en dommer.

Med den mellomfinansieringen som nå er ordnet unngår selskapet det, skriver Netnet i en pressemelding

Tidligere SAS-sjef Jan Carlzon, som sitter i styret i både NETnet International og LDI sier at lånet gjør at man får ro til å finne en tilfredsstillende industriell løsning. - En slik løsning vil være bra for de ansatte og selve driften. Hvordan det blir for eierne vet vi ikke, men trolig får de aksjer i det nye selskapet.

LDI, som opererer under NETnet-navnet i Europa, er en privateid leverandør av telekommunikasjonstjenester primært til bedriftsmarkedet med spesielt fokus på små og mellomstore bedrifter. Selskapet opererer i dag i Frankrike, Italia, Norge, Spania, Sveits, Sverige, Storbritannia, Tyskland og Østerrike og har omlag 18000 bedriftskunder. I september håndterte selskapet i overkant av 50 millioner samtaleminutter gjennom sitt europeiske nett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.