BEDRIFTSTEKNOLOGI

NETnet inn i ElTele-samarbeidet

Mandag ble det kjent at energiselskapenes telesatsing ElTele inngår en langsiktig samarbeidsavtale med telemeglingsselskapet NETnet. ElTele vil tilby utenlandstrafikk fra NETnet til sine kunder.

Øystein Kvistad
16. sep. 1997 - 14:52

Telias mål om å bli nummer to på det norske telemarkedet blir stadig utfordret av nye konkurrenter. Og den sterkeste av alle akkurat nå er kanskje energiselskapenes telesatsing ElTele. Nylig ble det kjent at ElTele kaster seg inn i konkurransen med full tyngde gjennom et strategisk samarbeid med blant andre France Telecom.

Men det stopper ikke der. Med NETnet på laget seiler Eltele opp som en seriøs utfordrer til Telenor også som tilbyder av utenlandstelefoni. Avtalen med NETnet, som ble kjent mandag, betyr at det produkt- og tjenestespekter som NETnet kan tilby nå vil være en del av den pakken alle selskapene i ElTele-gruppen skal selge.

Gjennom allianser har ElTele ambisjoner om å bygge seg opp til å bli nest størst på telemarkedet i Norge. Alliansene - som den med France Telecom og nå NETnet - vil bygge på ElTeles strategi om utbygging og kontroll av lokal fiberbasert infrastruktur, bredbåndtjenester og regional organisasjonsstruktur. Dette skal bidra til et betydelig antall arbeidsplasser i de ulike regionene ElTele i dag er representert, håper gruppen.

Den første NETnet-avtalen i ElTele-samarbeidet ble imidlertid inngått allerede for to uker siden - da med ElTele Rogaland AS. Denne avtalen innebærer at ElTele Rogaland kan tilby sine kunder NETnets unike tjenester samtidig som NETnet får tilgang til et stort antall kunder et svært moderne høyhastighetsnett. I de siste to årene har ElTele Rogaland investert i infrastruktur for drøyt 50 millioner norske kroner, noe som har ført til at de i dag faktisk har et av Nordens mest moderne SDH-nett.

ElTele Rogaland i Stavanger eies av 11 E-verk som i dag leverer elektrisitet til hele rogalandsområdet.

Samarbeidsavtalen med NETnet gir ElTele eksklusiv rett til å selge NETnet- tjenester innenfor Rogalandsområdet. ElTele Rogaland kommer dessuten til å stå for all virksomhet innen salg, installasjon og service.

For NETnet er avtalen beregnet å være verdt cirka 20 millioner norske kroner de første 12 månedene. Dessuten innebærer avtalen at NETnet nå dekker hele området fra Sør-Vestlandet til Nord-Vestlandet.

ElTele er i dag representert i fire regioner og to nye er underveis. ElTele-samarbeidet ble etablert i fjor og sammenslutningen omsatte teletjenester første året for 175 millioner kroner uten tap. Organisasjonen teller vel 200 ansatte.

Med den infrastrukturen ElTele har i dag, vil en i løpet av 1998 etablere seg på markedet for taletelefoni både i privat- og bedriftsmarkedet. ElTele leverer allerede i dag teletjenester til flere hundre bedriftskunder. Også NETnet har sin store styrke i markedet for små og mellomstore bedrifter. Men den viktigste grunnen til at Telenor bør ta utfordringen fra ElTele på alvor, er at ElTeles regioner allerede dekker hele 80 prosent av landets befolkning. Når den siste rest av telemonopolet faller ved årsskiftet, vil ElTele satse alt på å bli en seriøs, landsdekkende konkurrent til Telenor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.