BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netnet nær stupet

Netnets amerikanske eierselskap, teleselskapet Long Distance International (LDI), er i økonomisk uvær om dagen. Selskapets halvårsrapport forteller at pengene tar slutt i september etter at selskapet første halvår tapte 78 millioner dollar, av en omsetning på 65 millioner dollar.

Frode Eriksen
20. aug. 1999 - 10:45

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri vil blant annet den tidligere SAS-sjefen Jan Carlzon sitt amerikanske selskap, SEB, som blant annet eier en del av LDI foruten å ha lånt ut 270 millioner kroner til LDI bli dratt med i fallet om LDI ender med konkurs.

Selskapet har lenge levd godt på å kjøpe opp mindre teleselskap, noe som 1. oktober i fjor også inkluderte Netnet. Netnet er i dag i realiteten bare et selskap som eier en del av LDI, nærmere bestemt 37,5 prosent. Forretningsideen er å kjøpe tellerskrittene der de er billigst for så å selge de videre innenfor bedrift og privatmarkedet.

En løsning kan være den amerikanske konkurranselovgoivningens "Chapter 11", der et selskap kan søke om lovmessig beskyttelse mot konkurs mens selskapet søker etter en finansiell løsning i forhandlinger overvåket av en dommer.

LDI har jobbet for en finansiell løsning, men har ikke lykkes så langt. I tillegg har en av LDIs leverandører av telekapasitet Viatel, stevnet LDI for over 100 millioner kroner for betaling av kapasitet.

Dagens Industri skriver at da Netnet ble overtatt av LDI ble handelen betalt med LDI-aksjer, noe som betyr at det var i partenes interesse å blåse opp verdiene. LDIs regnskaper vurderer netnet til 101 millioenr dollar, mens omsetningsverdien i markedet er halvparten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.