BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetPC-en angriper NC-en

Wintel PC-kvintetten Compaq, Dell, Hewlett Packard, Intel, og Windows, lanserer de endelige NetPC-spesifikasjonene den 19. mars. Utspillet viser at PC-bransjen ikke undervurderer trusselen fra den Oracle- og Sun-dominerte NC-en.

Jens Kanden
5. mars 1997 - 00:00

De fem viktigste Wintel (Windows-Intel) PC-aktørene Compaq, Dell, Hewlett Packard, Intel og Microsoft kommer nå med et nytt innspill i kampen om tynne klienter. 19. mars annonserer kvintetten de endelige spesifikasjonene for NetPC-en - som PC-aktørene håper skal ta luven Sun, Oracle, og Netscapes mye omtalte "net computer" (NC).

NetPC-en skiller seg fra den nettsentrerte NC-en ved at den gir brukeren kontroll over lokal lagring og prosessering. NC-en har som kjent ingen lokale lagringsmuligheter, alt lagres på en server. Poenget med både NetPC-en og NC-en er å få ned prisen pr. klient hva maskin- og - ikke minst - supportkostnader angår.

NetPC-kvintetten regner med støtte for spesifikasjonene fra de fleste PC-produsentene. Utover i 1997 får vi de første NetPC-ene, basert på Intels NLX hovedkort og Microsofts Zero Administration Windows. Som del av spesifikasjonene skal Intel lage et brikkesett ("chip set") som lar produsenter lage intelligente nettkort (NIC, network interface cards). På denne måten kan systemadministratorer fjernstarte en NetPC ved bruk av OnNow-teknologien som kommer i Windows.

Endel av funksjonene ved NetPC-en som gjør den lettere å administrere, vil finne veien til vanlige PC-er. PC-bransjen har skjønt at bedrifter ønsker å kutte vedlikeholds-, drifts-, og supportkostnader ved PC-er i nettverk.

Annonseringen vil skje neste uke i forbindelse med CeBIT-messen i Hannover, Tyskland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.