NetPC i skuddet på PC Expo

Ledende leverandører vil rette søkelyset på sine NetPC-er på utstillingen PC Expo som åpner i morgen i New York.

Ledende leverandører vil rette søkelyset på sine NetPC-er på utstillingen PC Expo som åpner i morgen i New York.

Apparatet som er best kjent, er Hewlett-Packards Net Vectra PC som fikk en første forhåndsvisning i Singapore i slutten av april, og enda en i New York helga før utstillingen skulle åpne.

HPs NetPC avsløres bare delvis på PC Expo. Den formelle lanseringen er tidfestet til begynnelsen av august, og visse detaljer fra maskinens indre holdes skjult til da.

I første omgang blir prosessoralternativene 166 og 200 MHz Pentium. En Pentium II-modell kommer seinere. Minne blir 16 eller 32 MB, disk 1,0 eller 1,6 GB og nettilknytning 10Base-T eller 100Base-T Ethernet. En smartkortleser i tastaturet vil være valgfritt. Maskinene har ingen diskettstasjon eller CD-drev, og det er ikke anledning til å legge inn tilleggskort. Første generasjon leveres med Windows NT 4.0, med overgang til 5.0 og Microsofts Zero Administration Kit så snart disse blir tilgjengelige. Pris uten skjerm starter, som tidligere oppgitt, på 999 USD.

Teknisk konsulent i HP Norge, Roger Voie, sier at Net Vectra PC til være til salgs i Norge i august eller september, og at lokale priser først blir klare i løpet av juli.

Intel venter til i ettermiddag med å lette sløret på sin NetPC-satsing. På Compaqs stand ventes også stor oppmerksomhet rundt en ny NetPC.

Andre forhåndskunngjøringer fra PC Expo som starter tirsdag 17.6 i New York:

  • Motorola vil fortelle som sitt arbeid med 56 kbps programvaremodem
  • NEC lanserer en fireprosessors SMP-server
  • Tektronix vil vise sin nye fargelaser, Phaser 560
  • HP har en netverk-skanner med spesielle funksjoner for å fakse over internettet
Til toppen