Netscape 6.0 snart ferdig

AOL demonstrerte i forrige uke for første gang selskapets neste versjon av nettleseren Netscape Communicator.

AOL demonstrerte i forrige uke for første gang selskapets neste versjon av nettleseren Netscape Communicator.

Etter mange og lange forsinkelser ser det ut til at utviklingen av den neste utgaven av Netscape Communicator nærmer seg slutten.

Ifølge News.com demonstrerte Barry Schuler, president for AOLs interaktive tjenester, den nye nettleseren under et møte for finansanalytikere i New York. Selskapet regner med å kunne lansere den nye nettleseren denne våren.

Ifølge analytikere som deltok på møtet, har Netscape 6.0 et utseende som tilsvarer dagens 4.7-versjon. De fleste nyhetene ligger trolig under skallet. Sammen med nettleseren vil det ifølge News.com følge flere andre Internett-applikasjoner, blant annet AOLs egen Instant Messenger.

I likhet med Internet Explorer vil forskjellige nettsteder og andre tjenestetilbydere nå kunne lage sine egne, spesialtilpassede utgaver av Netscape. Dette er en endring i strategien som tidligere har gått ut på å holde teknologien sterk knyttet til Netscape-varemerket.

AOL har jo slått seg sammen med mediagiganten Time Warner, og det er ikke usannsynlig at det kan bli temmelig mange av dette selskapets tjenester som vil komme med en Netscape-utgave skreddersydd for tjenestens brukere.

Flere detaljer om den nye nettleseren er foreløpig ikke kjent, men det er grunn til å anta at den vil ha langt bedre støtte for Internett-standarder som HTML, CSS og XML enn det dagens utgaver av Netscape kan tilby.

Hvorfor versjonsnummeret plutselig har hoppet helt til 6.0, har vi ikke fått klarhet i. Det er ikke usannsynlig at det dreier seg om en misforståelse.

Til toppen