Netscape 6 PR 2

Mange har ventet lenge på denne versjonen av Netscape for å se hva som kommer i fremtiden.

Mange har ventet lenge på denne versjonen av Netscape for å se hva som kommer i fremtiden.

digi.no har testet Netscape 6 PR 2 for å se om alle forventningene til produktet har vært begrunnet.

Selve installasjonen er bra lagt opp, og etter å ha lastet ned et lite installasjonsprogram finner det selv ut hva man trenger og laster dette ned selv. Problemet her er at den bruker Netscapes egen nedlastingsklient som blir beskyldt for å være såkalt spyware, altså et program som rapporterer tilbake om hva du laster ned.

Selv om programmet har fått en del nye funksjonaliteter har ikke utviklerne fjernet alle de gamle problemene. Mye av grunnen til at programmet til tider kan være tregt er nok debug-koder, eller deler av programmet som gjør det enklere å lete etter problemer, men dette er ingen god grunn til at det skal stjele så mye minne som det gjør. For en normal bruker med lite minne tar det ikke lang tid å fylle det opp.

Det er rapportert mange andre interessante problemer med denne utgaven, men det meste er i nye funksjoner som man ikke kan forvente skal være ferdig i en så tidlig versjon av programmet.

Bortsett fra de problemene som kan ligge i en forhåndsutgave imponerer den nye versjonen av nettleseren. De fleste funksjoner ser ut til å være veldig nært å bli ferdig, og de har fått med ny funksjonalitet som kan lokke tilbake en del brukere som har forsvunnet siden det er så lenge siden forrige versjon ble lansert.

Netscape bør dog kanskje konsentrere seg mer om å luke ut gamle feil enn å introdusere nye funksjoner.

Til toppen