BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape antyder gratis nettleser

- Fra tid til annen tenker vi oss at Navigator burde gis bort, sier Netscape-sjef Jim Barksdale til Cnet. Men han vil ikke si om eller når.

Eirik Rossen
18. des. 1997 - 16:32

Årsomsetningen til Netscape ligger på rundt 150 millioner dollar. 18 prosent kommer fra nettleseren Navigator. Resten stammer fra hovedsatsningen på tjenersiden og fra klient-suiten Communicator. Til Web Week understreker Barksdale at den virkelige utfordringen for framtida ligger i programvare for elektronisk handel.

Til Cnet legger Barksdale til at Netscape vil ikke føle seg "truet på livet" dersom bedriftene lar være å bruke Navigator, bare de kjøper produkter som tjenersuiten SuiteSpot. Den nye satsingen på "medlemstjenesten" NetCenter skjer uavhengig av om man bruker Navigator eller Internet Explorer. Netscape registrere hva slags nettleser NetCenter-kundene bruker, men Barksdale vil ikke oppgi tall, han sier bare at det dreier seg om "mange IT-brukere"

Da Cnet-meldingen og en tilsvarende fra ZDNet ble kjent, bekreftet en talsperson for Netscape overfor Reuters at Netscape "holder mulighetene åpne" for å tilby gratis Navigator.

Ifølge Dataquest har Netcape en 57,6 prosent markedsandel i nettlesere, mot 39,4 prosent for Microsoft, målt i tredje kvartal i år. Et år tidligere målte Dataquest Navigators andel til 73 prosent. Netscape mener Dataquest tar feil, og oppgir selv en markedsandel på 67 prosent.

Ifølge Associated Press skal stemningen blant analytikere være at Netscape ikke vil kunne forsvare sin nettleser med mindre de lar være å ta seg betalt for den.

Markedssjef Thomas Hagelid i Netscapes norske distributør Nocom sier de vil betrakte en eventuell gratis Navigator som et trekk i tråd med strategien om å satse på bedriftsmarkedet. Hagelid antyder at en gratis nettleser kan kanskje gi et noe økt salg av for eksempel Netscapes e-post-tjener.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.