Netscape blir media- og nyhetskanal

Et nytt samarbeid mellom Time Warner og America Online skal gjøre AOLs Netscape til en media- og nyhetssentral.

Et nytt samarbeid mellom Time Warner og America Online skal gjøre AOLs Netscape til en media- og nyhetssentral.

AOL offentliggjør nå ett av resultatene fra fusjonen med Time Warner: Portalen Netscape Netcenter skal bli et utstillingsvindu for Time Warners nettsider, med nyhetskanalen CNN i spissen. AOLs president Bob Pittman annonserte nyheten på en investor-konferansen i New York onsdag.

Ifølge CNet innebærer avtalen at nyhetsinnhold fra CNN skal distribueres over AOLs ICQ-tjeneste, samt at CNN kan lage sin egen firmaversjon av Netscape 6.0 som det antas vil bli sluppet i umiddelbar fremtid. Samarbeidet viser hvordan de to selskapene kan samkjøre sine tjenester i det AOL i en pressemelding kaller Internett-alderen.

- Dette er gode eksempler på de raske synergiene vi kan oppnå sammen og er bare begynnelsen på hva vi allerede vet vil bli et ekstraordinært partnerskap, sier Pittman i pressemeldingen.

Pittman mener at disse avtalene tilbyr AOL og Time Warner unike muligheter for å krysspromotere sine verdenskjente merkevarer, og er rask til å tilføye at dette skal gjøre hverdagen både mer enklere og mer verdifull for AOLs medlemmer.

Netscape planlegger å slippe versjon 6.0 av nettleseren sin utpå vårparten engang, og da vil det foreligge muligheter for at andre nettsteder, spesielt Time Warners kanskje, skal kunne lage sin egen spesialtilpassede nettleser, med e-post og ICQ.

Den nye tjenesten skal i følge planene inkludere interaktive elementer som avstemminger og mulighetene for å chatte med folk i nyhetene, slik som da CNN nylig arrangerte chat med Bill Clinton. AOL skal også distribuere deler av Time Warners musikk-katalog, melder CNet fra New York.

Til toppen