Netscape Communicator på norsk

Bull A/S lanserer nå en uoffisiell versjon av Netscape Communicator 4.05 på norsk, etter at Netscape har besluttet å oversette nettleseren kun til svensk og dansk for nordiske brukere.

- Det er ennå ikke besluttet når den norske utgaven blir tilgjengelig, og vi diskuterer fremdeles hvorvidt den norskspråklige versjonen av Communicator 4.05 skal legges ut på Internett til gratis nedlasting, forteller markedssjef Thomas Hagelid til digi.no.

Bull har oversatt nettelseren til norsk i forbindelse med et prosjekt selskapet kjører for Sarpsborg kommune, som har valgt

Netscape-Suitespot som plattform. Kommunen ønsker derfor også Netscape Communicator som nettleser.

Flere kommuner og offentlige etater har samme behov som Sarpsborg kommune, og Bull opplyser at selskapet akter å tilby flere av disse kundene den norske versjonen av Communicator.

Den frivillige organisasjonen Mozilla.org har utviklet et sett med verktøy som gjør det mulig å oversette komponentene i Netscape Communicator. Bull har benyttet verktøyene mot et såkalt localization-kit som inneholder ressursene som må oversettes for å få Comunicator på et nytt språk. Samtidig har Bull utviklet en egen installasjonspakke gjennom Netscape Mission Control Desktop, som er et produkt som lar deg tilpasse en Netscape-installasjon, opplyser Thomas Aardal-Hansen, konsulent i Internett-avdelingen hos Bull A/S, i en pressemelding.

digi.no er lovet et anmelder-eksemplar av den norskspråklige nettleseren og vil komme tilbake med en utfyllende produkttest senere.

Til toppen