BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape dobler

Netscape Communications viste at selskapet ser ut til å lykkes med å fokusere på Internett-teknologi til bedriftsmarkedet. Inntjeningen i 1. kvartal 1997 var ,9 millioner av en omsetnning på 0,2 millioner. Dette er en dobling fra 1. kvartal 1996 da selskapet tjente ,6 millioner av en omsetning på ,1 millioner.

Jens Kanden
24. apr. 1997 - 10:00

Netscape Communication Corp rapporterte meget gode tall for 1. kvartal 1997. Av en omsetning på $120,2 millioner, tjente selskapet $7,9 millioner. Dette er en meget solid vekst fra 1. kvartal 1996, da selskapet tjente $3,6 millioner og omsatte for $56,1 millioner.

Selv om Netscape merker konkurransen fra Micorosoft som hevder å ha 30 prosent av nettlesermarkedet, lykkes Netscape meget bra med salg av Internett-, e-post-, og gruppeprogramvare til bedriftsmarkedet. Særlig e-post er et satsingsområde for Netscape, og i henhold til International Data Corp gavnet selskapet over 5 millioner nye bedriftskunder på e-post i løpet av 1996. Netscape sier at selskapet har fått 600.000 abonnenter til sitt In-Box Direct-program som levere nyheter og informasjon rett i postkassen til Netscape e-postbrukere.

Netscapes resept har vært å ligge foran Microsoft med nye versjoner, noe de hittil har lykkes med. Allikevel er det ingen tvil om at selskapet vil møte fortsatt sterk konkurranse fra Microsoft, og nå som Netscape satser på gruppevare, har de også fått IBM på nakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.