Netscape erobrer skrivebordet

Communicator er over oss, og det er definitivt slutt på den tiden da browseren kun var et leketøy. Nå er browseren blitt et profesjonelt desktop verktøy, der sentrum er flyttet fra din lokale enhet og ut på nettet.

Communicator er over oss, og det er definitivt slutt på den tiden da browseren kun var et leketøy. Nå er browseren blitt et profesjonelt desktop verktøy, der sentrum er flyttet fra din lokale enhet og ut på nettet.

Det er først og fremst intranettene Netscape ønsker å innta med introduksjonen av Communicator. Det er med andre ord på det profesjonelle markedet Netscape setter inn sine ressurser, og satsingen understrekes av den nylig sluppede betaversjonen.

- Det er på intranettsiden pengene ligger. Vi har riktignok ikke glemt hobbysurferne, og Communicator er et meget godt alternativ for disse brukerne også, sier Frode Van Der Laak, som er storkundeansvarlig for Netscapes eneimportør i Norge, Nocom. Han legger til at det likevel er på intranettsiden den mest omfattende innsatsen er gjordt.

- Vi har utviklet gruppevare, og avanserte e-postsøk spesielt egnet for intranett. På den annen side får dette også positive ringvirkninger for hobbybrukeren, ettersom internett og intranett i prinsippet er det samme, sier Van Der Laak, som naturligvis er veldig fornøyd med det nye produktet.

- Vi har blandt annet lagt til rette for konferanser på nettet, der flere brukere kan snakke med hverandre simultant. Det er dessuten lagt inn støtte for videokonferanser for de som måtte ha båndbredde til dette, avslutter han.

Til opplysning kan det nevnes at Communicator inneholder i hovedsak 5 produkter. Selvfølgelig er den tradisjonelle browseren på plass, denne gang Navigator 4.0. I tillegg er mailfunksjonen utvidet, og går under navnet Messenger. Collabra på sin side sørger for effektiv informasjonsdistribusjon gjennom blandt annet avansert agentteknologi. Til slutt er det lagt inn et konferansemodul og naturligvis også en brukervennlig HTML editor. Det beste av alt er at produktet foreløpig er gratis og kan lastes ned fra http://home.netscape.com/comprod/mirror/client_download.html>Netscapes hjemmeside

Til toppen