BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Netscape et langt skritt foran

- Netscape har gjort adskillig mer enn bare å gi bort sin nettleser gratis, skriver Ragnar Nielsen i respons til digi.no-kommentaren mandag.

Ragnar Nielsen
9. feb. 1998 - 11:40

"

I tillegg har de gjort noe som er enda viktigere, men som ikke har kommet klart nok frem i media: De offentliggjør kildekoden til Navigator versjon 5 i løpet av 1. eller 2. kvartal i år, og åpner dermed muligheten for tusenvis av kreative mennesker til å utvide og forbedre produktet, i tråd med den opprinnelige "hacker-ånden" på Internet.

Konkurransen mellom Microsoft og Netscape vil vri seg fra å være en konkurranse mellom to mer eller mindre likeverdige, kommersielle produkter til å bli en polarisering der man har Microsofts massivt markedsførte, kommersielle og proprietære Internet Explorer i den ene enden, og Netscapes åpne, aktivt støttede og brukerstyrte Navigator i den andre.

Trolig vil dette gavne både Netscape og Microsoft, men først og fremst brukerene. Ved å "gi bort" kildekoden (det er fremdeles usikkert under hvilke lisensbetingelser koden vil bli offentliggjort), har Netscape gjort noe mer enn bare å dilte efter Microsoft og som de i siste ende ville tape nettleserkampen på, de har tatt et langt skritt foran.

Med vennlig hilsen

Ragnar Nielsen

sjefskonsulent ID ComNet AS

ragnar.nielsen@idgruppen.no

Mine synspunkter er personlige og reflekterer ikke nødvendigvis min arbeidsgivers offisielle syn.
"

(Pekeren til ansvarlig redaktør Jens Kandens kommentar - "Netscape spiller sparesset" - finner du i margen til høyre.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.