Netscape fornyer kampen mot Microsoft

Netscape kunngjorde tirsdag aggressive planer om å vinne storkontrakter og øke andelene i nettlesermarkedet. - Vi vil forsvare oss mot Microsoft, sa daglig leder i Netscape, James Barksdale.

Netscape kunngjorde tirsdag aggressive planer om å vinne storkontrakter og øke andelene i nettlesermarkedet. - Vi vil forsvare oss mot Microsoft, sa daglig leder i Netscape, James Barksdale.

Barksdale fortalte at selskapet har som mål å vinne 500 storkontrakter på klient- og serverprogramvare i løpet av 1997. Ved utgangen av første halvår, hadde selskapet vunnet 200 slike kontrakter, noe som representerer 2 millioner nettleser-klienter.

Barksdale sa at Netscape vil være enda mer offensiv i nettleserkrigen med Microsoft.

- Vi vil beskytte og forsvare vår markedsandeler i nettlesermarkedet mot Microsoft Internet Explorers stormangrep, sa Barksdale til Dow Jones Newswires.

Tirsdagens markedsføringskunngjøringer følger en uke etter at Netscape annonserte at selskapet vil utvide sitt nettsted og gjøre det til hjem for flere tjenester for profesjonelle og forretningsbrukere.

Mens Microsoft profilerer seg på tett integrasjon mellom Internett og egne applikasjoner, markedsfører Netscape seg ved å fremheve selskapets tverrplattformstrategi.

Netscape har hatt en fenomenal vekst de siste to årene, og i årets andre kvartal oppnådde selskapet en omsetningsvekst på 80 prosent fra året før - til $135,2 millioner. Likevel frykter analytikere at selskapet vil ha problemer med å følge opp denne veksten ut året. Netscape er i en kritisk fase i sitt forsøk på å utvide reportoaret fra nettlesere til Internett-baserte produkter for bedriftsmarkedet. Selv om selskapet begynte å levere en rekke slike produkter i andre kvartal, skapte de lite inntekter.

$36 millioner av Netscapes omsetning i andre kvartal var annonseinntekter og omsetning fra publiseringssamarbeider på selskapets fenomenalt populære nettsted. Dette er en tredobling fra samme periode året før. Dette er i kontrast til produktsalget som økte med "bare" 59 prosent til $99 millioner.

Netscape leder an hva fjerde generasjons nettlesere angår, men Microsoft ventes å slå sterkt tilbake med sin Internet Explorer 4 - som vil være tett integrert med Windows 95. Explorer 4 ventes i kommersiell utgave i månedsskiftet september/oktober.

Til toppen