BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape glad for nullresultat

Ti prosent omsetningsvekst og solide renteinntekter sikret et resultat såvidt på riktig siden av nullpunktet for Netscape Communications Corp.

Eirik Rossen
19. aug. 1998 - 10:56

Tallene for regnskapsårets andre kvartal, det fram til 31. juli, viser 10,5 prosent omsetningsvekst siden samme kvartal i fjor, fra 136 millioner dollar til 150 millioner. Overskuddet på 88.000 dollar kom som en positiv overraskelse da First Call melder at finansmarkedet hadde ventet et underskudd på rundt 1,7 millioner dollar.

Netscape peker likevel på at kvartalets driftsresultat er negativt: 2,1 millioner dollar. Det må vurderes mot driftsresultatet i første kvartal i året, som var minus 10,1 millioner dollar.

Framgangen i to strategiske satsingsområder, bedriftsprogramvare og -tjenester, og Internett-portalen Netcenter, betegnes som "svært oppmuntrende". I regnskapsårets første kvartal tapte Netscape 6,8 millioner dollar på bedriftsavdelingen og 1,7 millioner på Netcenter. I andre kvartal var tapene henholdsvis 343.000 og 199.000 dollar, etter omsetningsvekst på henholdsvis 16 (fra 96,1 millioner til 111,6 millioner dollar) og 24 prosent (fra 31,1 millioner til 38,7 millioner dollar).

Da Netscape bestemte seg for å gi bort nettlesersuiten Communicator i januar i år, sto denne for en kvartalsomsetning på rundt 30 millioner dollar. Det ga et tap i påfølgende kvartal (det fjerde i forrige regnskapsår) på 88,3 millioner dollar.

Netscapes talspersoner prøvde å dempe optimismen tallene tilsynelatende gir grunnlag for, ved å understreke at omsetningsveksten i kvartalet måtte betraktes som eksepsjonell. Analytikere peker på at Netscape er utfordrer innen både programvare og media, og at suksessen ennå ikke er bevist.

Antall sideoppslag på Netcenter økte med ti prosent i juli til en døgngjennomsnitt på 22 millioner. Tallet på registrerte brukere økte med 500.000 til 6,2 millioner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.