FORBRUKERTEKNOLOGI

Netscape-gründer støtter ny nettleser

Marc Andreessen vil krige mer.

14. aug. 2009 - 08:07

For femten år siden utviklet Marc Andreessen Netscape, nettleseren som introduserte millioner av brukere for internett og world wide web.

Netscape var den dominerende aktøren og de facto standard nettleser midt på nittitallet, inntil selskapet på tampen av tiåret tapte den første nettleserkrigen mot Microsoft med sin Internet Explorer.

Nå kan mannen som lenge ble regnet blant internetts viktigste personer få sin revansje.

Han er nemlig på full fart inn i nettleserkrigen igjen, denne gang som investor for oppstartsbedriften RockMelt, som er i ferd med å utvikle en helt ny nettleser.

Andreessen har dype lommer etter han i 1999 solgte Netscape til AOL for 4,2 milliarder dollar. Seriegründeren håvet inn nye milliarder da han senere solgte Opsware til HP.

Etter først å ha avslørt mer enn han tilsynelatende ønsket, innrømmet Andressen i et intervju med New York Times at den nye nettleseren blir annerledes enn dagens nettlesere, som etter hans smak ikke har fulgt med i timen.

- Det er svært mye du ville gjort annerledes hvis du bygget en nettleser fra bunnen av i dag, sier han til avisen.

Lite er kjent om den nye nettleseren ennå, og selskapet har i flere uttalelser til amerikansk teknologipresse vist seg lite villige til å prate om prosjektet.

Ifølge Readwriteweb vil nettleseren ha sterke bånd til Facebook, men det er ennå ikke klart hva dette vil innebære.

Marc Andreessen har ingen eierinteresser i den populære sosiale nettjenesten, men har siden i fjor sommer sittet som styremedlem i Facebook, sammen med grunnlegger Mark Zuckerberg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.