Netscape i strupen på Microsoft

I et åtte-siders brev til det amerikanske justisdepartementet anklager Netscapes advokat, Gary Reback, Microsoft for å hindre konkurranse i Internett-markedet. Han anmoder departementet om å gjenåpne etterforskningen av Microsofts forretningsmetoder. digi:data gjengir brevet i sin helhet.

I et åtte-siders brev til det amerikanske justisdepartementet anklager Netscapes advokat, Gary Reback, Microsoft for å hindre konkurranse i Internett-markedet. Han anmoder departementet om å gjenåpne etterforskningen av Microsofts forretningsmetoder. digi:data gjengir brevet i sin helhet.Netscape er på den juridiske offensiven overfor Microsoft. I ett åtte siders angrepsbrev til det amerikanske justisdepartementet, beskylder Netscapes advokat, Gary Reback, Microsoft for å hindre konkurranse i Internett-markedet. Han ber departementet gjenoppta etterforskningen av Microsofts forretningsmetoder.

Netscape påstår at Microsoft gjentattet ganger har brutt antitrust overenskomsten som ble inngått mellom Microsoft og det amerikanske justisdepartementet i 1994. I henhold til Netscape har Microsoft forlangt USD 3 ekstra for Windows 95 av PC produsenter som vil preinstallere Netscape Navigator i tillegg til Internett Explorer i sine PCer. Videre skal Microsoft ha tilbudt globale telaktører USD 5 for hver Netscape Navigator de byttet ut med Internett Explorer. Microsoft skal også ha tilbudt Internett aksessleverandører opptil USD 400.000 for å droppe Navigator til fordel for Explorer. Netscape mener Microsoft driver med dumping når de gir bort sin Internett Explorer gratis, noe som Netscape mener er å selge et produkt under kost.

Antitrust-spørsmålet går dypere enn nettleserkrigen. Spørsmålet er hvor langt Microsoft kan gå i å bruke sin dominans som operativssystemleverandør og programvareprodusent uten å bli dømt for monopoliserende praksis.

digi:data gjengir Netscapes brev til det amerikanske justisdepartementet (US Department of Justice).

Til toppen