Netscape klar med sikrere nettleser

Den gamle nettleserkjempen Netscape lanserte i dag en helt ny versjon av selskapets nettleser.

Den gamle nettleserkjempen Netscape lanserte i dag en helt ny versjon av selskapets nettleser.

Det er ventet at Netscape i dag vil lansere Netscape 8. Netscapes nedlastingssider er det kun meldingen "Netscape Browser 8.0 is Coming Soon!" som vises.

Nettleseren, som i flere måneder har gjennomgått offentlig betatesting, vil inkludere en hel del ny funksjonalitet. Det mest oppsiktsvekkende er nok at Windows-utgaven støtter to forskjellige nettlesermotorer, både Mozilla Foundations Gecko, som også benyttes i blant annet Firefox, og motoren til Internet Explorer. Utgaver for andre operativsystemer enn Windows, vil kun ha støtte for Gecko.

Også i Windows-utgaven vil Gecko være standardvalget, men brukerne kan skifte over til Microsofts motor hvis de opplever problemer med å bruke Gecko på websider. Dette kan være nettbanker og andre websider brukerne stoler på, men som kun er utviklet for bruk med Internet Explorer.

Den andre store nyheten i Netscape 8, skal være beskyttelse mot svindelforsøk, for eksempel phishing. Nettleseren vil ifølge News.com automatisk justere sikkerhetsinnstillinger basert på en liste over kjente nettsteder som har onde hensikter. Listen skal jevnlig bli oppdatert.

Når brukeren besøker en webside, vil røde og grønne kontrollmerker i nettleserfanen vise om nettsteder er kjent for å være risikabelt eller trygt å besøke.

Ellers ventes det at nettleseren vil få en generell ansiktsløfting, men ikke spesielt mye utover det som allerede er blitt vist gjennom betautgavene.

Netscape 8 er nå tilgjengelig for nedlasting på denne siden. Foreløpig er kun en Windows-utgave tilgjengelig.

Til toppen