BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape: Lanserer egen Java-nettleser

Netscape og Sun annonserte tirsdag at Netscape planlegger å levere en 100% Pure Java versjon av Netscape Navigator i begynnelsen av 1998.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 1997 - 15:23

Programvaren vil kjøre på Suns produkter, inkludertert JavaStation, samt enhver annen plattform med en JavaVirtual Machine.

I tillegg vil Suns JavaSoft-avdeling integrere Netscapes HTML-renderingkomponent, en JavaBean, sammen med deres JDK (Java Development Kit). Dette vil gjøre Netscapes teknologi til standarden for HTML-rendering for Java-applikasjoner.

Sun planlegger også å levere 100% Pure Java-versjonen av Navigator som standard nettleserteknologi for deres produkter, inkludert arbeidsstasjoner og servere.

- Suns forpliktelse til å standardisere den 100% Pure Java baserte Navigator-programvaren bygger videre på den veldige tyngden bak vårt Netscape Everywhere initiativ, med å bringe Netscape-teknologien til nye brukere, sier Jim Barksdale, president og administrende direktør hos Netscape, i en pressemelding.

Netscape Everywhere-kampanjen som nylig ble lansert, har som mål å levere mer enn 100 millioner kopier av Netscapes klientprogramvare til hjemmebrukere, og enda noen millioner til bedrifter. Dette vil Netscape gjøre gjennom samarbeid med Internett-leverandører, telefonselskaper og datamaskin-produsenter.

- Denne annonseringen, kombinert med inkluderingen av vår HTML-komponent i JDK, representerer et veldig skritt mot vårt mål om å gjøre Netscapes klientteknologi allestedsværende i både hjem og bedrifter, sier Barksdale.

- Våre kunder vil ha Netscapes industristandard nettleserteknologi i tillegg til 100% Pure Java, sier Alan Bratz, president for Sun JavaSoft i en pressemelding.

- Denne avtalen for å smelte samme det beste ved Suns Java-teknologi og Netscapes Navigator-teknologier, vil levere den neste generasjonen innen web-aksess.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.