BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape: Legger ut enda mer kode

Netscape annonserte torsdag at selskapet har lagt ut kildekode for to nye komponenter som kan brukes sammen med Communicator 5.0 på Mozilla-nettstedet. De nye komponentene gir nettleseren blant annet støtte for XML.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. apr. 1998 - 15:22

De nye utgivelsene inkluderer kildekoden til en XML (eXtended Markup Language) strengtolker (parser) og en teknisk forhåndsvisning av den neste generasjonen av layoutmotoren i Communicator 5.0.

Strengtolkeren er ifølge Netscape utviklet av James Clark, teknisk leder i arbeidsgruppen for SGML (Standard Generalized Markup Language) i W3C (World Wide Web Consortium) og en av de opprinnelige utviklerne av XML. Strengtolkeren, som har fått kodenavnet Expat, skal ifølge Netscape være regnet i XML-miljøet som den mest avanserte tilgjengelig i dag.

Ifølge Netscape representerer inkluderingen av Expat det første store tillegget fra en uavhengig tredjeparts programvareutviklere til Communicator 5.0-koden.

Den tekniske forhåndsutgaven av neste generasjons layoutmotor, har ifølge NEWS.COM fått kodenavnet Raptor. Raptor skal ifølge Netscape ha en ny arkitektur som er konstruert for å gi maksimal ytelse.

Denne layoutmotoren vil etterhvert inkludere full og åpen støtte for HTML 4.0, DOM (Document Object Model), stilsettnormen CSS (Cascading Style Sheets), XML og RDF (Resource Description Framework).

Fordi Raptor er basert på en åpen og utvidbar arkitektur, kan tredjepartutviklere i tillegg til å legge til og utvide mulighetene til layoutmotoren, også bygge den inn i andre applikasjoner.

Kildekoden til de nye komponentene kan, sammen med kildekode til selve nettleseren, hentes ned fra Mozilla-nettstedet (se peker i margen til høyre).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.