BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape legger ut Messenger-koden også

Netscape melder nå om at kildekoden selskapets e-post program, Messenger, skal legges ut på mozilla.org. Når denne utgivelsen er fullført, vil Netscape ha gitt ut kildekoden til alle hovedkomponentene av Communicator 5.0.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 1998 - 15:03

Som et ledd i frigivelsen av kildekoden til Communicator 5.0 som startet for seks uker siden, vil Netscape nå gjøre kildekoden til Netscape Messenger tilgjengelig for utviklere på mozilla.org-nettstedet. Tidligere har selskapet gitt ut kildekoden til en rekke komponenter av Communicator 5.0, inkludert Navigator og Composer.

I en pressemelding fra Netscape sier Tom Paquin, leder for mozilla.org, at organisasjonen har opplevd en enorm interesse og deltakelse fra utviklermiljøene på Internett, etter at kildekoden til Communicator først ble frigitt.

- Ved å legge ut kildekoden til Messenger denne uken, tror vi at mozilla.org og utviklertalenter tilknyttet dette teamet vil fortsette å fremme utviklingsprosessen av Communicator 5.0, sier han.

Kildekoden til Messenger skal blant annet inkludere et tilpasningsbart trelags brukergrensesnitt som skal gjøre brukerne mer produktive. De tre lagene skal gi brukere av Messenger oversikt over e-post-mapper, nyhetsgrupper og innholdet i e-posten. Det skal være enkelt å justere eller lukkes etter brukernes behov.

Gjennom frigivelsen av kildekoden til Messenger vil utviklere kunne forbedre e-post-programmets ytelse og funksjonalitet, særlig på områder som IMAP (Internet Messaging Access Protocol) og sentralisert styring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.