BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape med egen Java-kanal

Netscape Communications Corporation introduserer en ny seksjon på sitt nettsted som skal distribuere Java-programvare og - komponenter. Målet er å øke utbredelsen av teknologien.

Øystein Kvistad
24. mars 1998 - 15:14

The Center for Java Software heter den nye seksjonen på Netscapes nettsted, Netcenter. Området er utformet som en nettbutikk der brukerne kan kjøpe og laste ned Java-programsnutter, såkalte applets, og andre komponenter, kalt JavaBeans.

Ifølge Bloomberg News er Netscapes mål med den nye nettsatsingen å øke utbredelsen og bruken av Java, som er designet for å la programmer kjøre på hvilket som helst datasystem og dermed - ikke minst - utfordre Microsofts dominerende stilling på operatørsystem- og programvaresiden.

Netscapes "Center for Java Software" faller sammen med åpningen av JavaOne, en programvarekonferanse i San Francisco for utviklere som bruker (nett-)programmeringsspråket Java.

Foruten at Netscape selv bidrar med en liten skjerv, er det nye nettilbudet forøvrig sponset av Sun Microsystems, IBM, Hewlett-Packard og Novell. The Center for Java Software vil innledningsvis inneholde over 100 Java-produkter og er tilgjengelig fra og med tirsdag.

Netscape opplyser forøvrig at dets Software Depot - en annen del av selskapets hjemmesidesatsing på programvaresalg - nå inneholder over 30.000 programvareprodukter som kan lastes ned via nettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.