JUSS OG SAMFUNN

Netscape og Excite inngår partnerskap

Netscape går bort fra planene om å bygge opp en søke-merkevare på egen hånd og har alliert seg med Excite om en søkemotor på Netcenter. Tjenesten skal driftes av Excite.

Hilde Nyman
5. mai 1998 - 11:52

I juni skal den nye versjonen av Netscapes Netcenter komme på lufta med Excite som innholdsleverandør på blant annet områdene shopping, eiendomsformidling, kunst og fritid. Det er også planer om å opprette nye "kanaler" på Netcenter om data, forretningsverden, finans, nyheter og sport med mer, skriver Tech Web.

Avtalen er ventet å innbringe 70 millioner dollar i inntekter til Netscape over to år, mens Netscape har garantert at den skal drive trafikk videre til Excite, skriver Wired.

I samarbeid med Excite lanseres søketjenesten Net Search som vil være en søkefunksjon drevet av Excite. På Netcenter vil man også finne Excites egen søkemotor, og foreløpig forkaster Netscape heller ikke de andre søkemotorene som Yahoo og Lycos, selv om de kan oppfattes som konkurrenter, ifølge Tech Web.

I løpet av det første året av avtalen vil Net Search være forhåndsvalgt søkemotor for 25 prosent av alle brukere som ikke velger andre søkemotorer. Det andre året vil Net Search' prosentandel stige til 50 prosent, Excite vil få 25 prosent og andre søkemotorer de resterende 25 prosent.

Søkemotoren Excite gir hver dag rundt 40 millioner sider til publikum, og tjenesten har om lag 20 millioner brukere hver måned, opplyser selskapet til News.com.

Rundt 24,4 millioner personer er månedlig innom Netcenter, ble lansert i fjor høst. Nettstedet er i dag rangert som den nest mest populære på nettet, ifølge nettpanelmålingene til RelevantKnowledge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.