BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape: Ordner bytte fra IE til Communicator

Netscape vil lage en egen "knapp" for nettsteder som vil hjelpe sine brukere til å erstatte Microsofts nettleser Internet Explorer med Netscape Communicator. - Dette er en offensiv oppfølging av Netscape Everywhere-kampanjen, sier markedssjef Thomas Hagelid i Netscapes norske distributør Nocom.

Eirik Rossen
17. des. 1997 - 15:49

I de første meldingene som kom om dette, kunne det virke som om det bare var å klikke på knappen "Freedom of Choice" på Netscapes og andre nettsteder for å avinstallere Internet Explorer og erstatte den med Netscape Navigator. Dette virket ganske absurd - går det for eksempel an å la et nettsted håndtere en programvareinstallasjon? Gitt at man streifer nettet med Internet Explorer, og gjerne vil bytte til noe annet - går det an å bruke dette programmet til å avinstallere seg selv?

- Slik er det nok ikke, forsikrer Hagelid. - Når du trykker på knappen, føres du til en side hos Netscape som forklarer svært enkelt hvordan du går fram hvis du har lyst til å bytte fra Internet Explorer til Netscape Communicator. Etter det jeg har fått vite internt, er det ikke snakk om noen fullstendig avinstallering av Internet Explorer. Det dreier seg heller om at ikonet og noen enkle filer fjernes. En full avinstallering av IE4 kan være vanskelig, og kan skape problemer for operativsystemet.

Det dreier seg altså om et trekk fra Netscape for å utnytte en framtidig situasjon der alle PC-er kommer med IE4 og Windows 95 forhåndsinstallert. Det tror med andre ord ikke på at Microsofts påståtte etterlevelse av dommerens midlertidige avgjørelse vil få noen praktisk virkning.

- Knappen "Freedom of Choice" er en forlengelse av Netscape Everywhere-kampanjen, der du blant annet får lov til å benytte Netscape gratis hjemme hvis du brukere Netscape på jobben, fortsetter Hagelid.

Markedssjefen i Nocom vil gjerne tone ned betydningen av "nettleserkrigen".

- Jeg synes det er fint at Netscape utnytter situasjonen som er skapt etter den midlertidige dommeravgjørelsen om at Microsoft må skille mellom nettleser og operativsystem. Det dreier seg om et prinsipp, at Microsoft ikke skal få anledning til å bruke sitt operativsystemmonopol til å skvise ut programvareleverandører som har bedre segmentløsninger enn dem selv. Men jeg vil understreke at for Nocoms fokus fortsett er konsentrert rundt intranett og ekstranett, avslutter Hagelid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.