Netscape: Resultat som forventet

Tallene for andre kvartal som Netscape presenterte igår, stemte bra overens med analytikernes spådommer.

Tallene for andre kvartal som Netscape presenterte igår, stemte bra overens med analytikernes spådommer.

Netscape Communication Corporation kunne i går melde om en fortjeneste for andre kvartal på 8,8 millioner dollar, eller 10 cent per aksje. Omsetningen var på mer enn 135 millioner dollar.

Analytikere beregnet ifølge ZDNet at Netscape ville gi en fortjeneste på 10 cent per aksje og har en samlet omsetning på mellom 120 og 130 millioner dollar.

Men på grunn av oppkjøpet av DigitalStyle og Portola Communications for 52,6 millioner dollar i dette kvartalet, går selskapet likevel ut med et tap på 43,8 millioner dollar.

Omsetningen i andre kvartal økte med 80 present i forhold til samme periode i fjor, hvorav 75 prosent stammer fra salg av produkter og 25 prosent fra tjenester.

Finansanalytikere forventet ikke noen fantastisk fortjeneste dette kvartalet, først og fremst fordi økningen i omsetningen forårsaket av nye produkter som SuiteSpot 3.0 og Netscape Communicator, ikke vil materialisere seg før i tredje og fjerde kvartal.

- Jeg tror ikke fortjeneste er like viktig som posisjonering, sier Mary McCaffey, en analytiker hos Alex Brown, til ZDNet.

- Jeg ville gjerne se at de tjente penger, men det er strategisk posisjonering og adoptering av teknologi som er viktig akkurat nå.

McCaffey tror ikke at resultatene vil ha særlig stor betydning på aksjekursene i de nærmeste dagene. Kursen på Netscapes aksjer har ifølge ZDNet økt med nærmere 50 prosent den siste måneden.

Til toppen