Netscape-servere til Linux

Netscape annonserte tirsdag at selskapet planlegger å komme med Linux-versjoner av flere av sine serverprodukter. Linux er allerede svært populært blant Internett-tilbydere, noe Netscape nå ønsker å utnytte.

Netscape planlegger å levere Linux-utgaver av selskapets serverprodukter, i første omgang Netscape Messaging Server og Netscape Directory Server.

Markedet for serverprodukter for Linux hadde ifølge Netscape en vekst på 20 prosent mellom 1996 og 1997, noe som gjorde Linux til den femte største plattformen i dette programvaremarkedet.

- Populariteten til Linux blant både utviklere og bedriftskunder, viser den drivkraften den Internett-baserte åpen-kildekode-modellen kan gi produktutvikling, sier Marc Andreessen, administrerende visepresident for produkter hos Netscape, i en pressemelding.

- Denne annonseringen anerkjenner den strategiske betydningen av Linux i forbindelse med virksomheter og utvider ytterligere Netscapes kryssplattform strategi til å inkludere denne høyst stabile høy-ytelsesplattformen, fortsetter han.

- Netscapes støtte for klient og server programvare for Linux vil hjelpe Linux videre på veien inn hos bedrifter og Internett-tilbydere, sier Robert Young, president for Red Hat Software.

- Det å ha Netscape Directory Server på Linux OS er et betydelig skritt videre, ettersom serveren er industriens ledende, kommersielt tilgjengelige katalogserver, forteller han.

Netscape Messaging Server og Netscape Directory Server for Linux-plattformen ventes å bli tilgjengelige i første kvartal av 1999.

Til toppen