Netscape sier nei takk til CDF

Microsoft sier de vil utvide sin push-teknologi CDF til også å gjelde Netscapes push-klient Netcaster. Netscape svarer at dette er helt unødvendig.

Microsoft sier de vil utvide sin push-teknologi CDF til også å gjelde Netscapes push-klient Netcaster. Netscape svarer at dette er helt unødvendig.

"Push"-teknologi gjør at websider kan leveres automatisk til din datamaskin, uten at du må ut på streif. Etter planen skulle Netscapes push-klient Netcaster kommet samtidig med den endelige utgaven av Communicator-suiten, men slik gikk det ikke til. Netcaster kommer først til høsten, og Microsoft vil slå rivalen ved å tilby sin push-teknologi CDF - Channel Definition Format - i neste utgave av Internet Explorer, som ventes i august.

CDF-støtten til Netcaster skulle utformes slik at det ikke ville kreve noen form for endringer i Netscapes push-klient. Det kan gjøres ved å legge til en linje i CDF som ber Netcaster sjekke CDF-filer på et websted, i stedet for å tråle hele stedet etter sider som er blitt endret siden klienten sist var innom.

Microsoft satser mye på å gjøre CDF til en standard måte for websteder å sende sitt innhold til klienter på, blant annet gjennom et forslag til World Wide Web-konsortiet W3C.

Ifølge nyhetstjenesten TechWire stiller Netscape seg negativt til Microsofts initiativ. Netscapes Mike Po sier at det Microsoft kan gjøre med CDF er det samme alle andre allerede gjør med Java, JavaScript og HTML. Han spiller ballen tilbake til Microsoft, med nok en oppfordring om å støtte disse etablerte verktøyene.

Til toppen