Netscape vil ha Netcenter overalt

Netscapes slagord er for tiden "Netcenter everywhere". Selskapet jobber for å få brukerne til å besøke portalsiden i arbeidstiden, laste ned programvare, og ha portalsiden oppe selv når de besøker andre websider.

Netscape-sjef Jim Barksdale holdt et innlegg på Internet World-konferansen i New York, hvor han fortalte om selskapets videre strategier og planer for portalsiden Netcenter.

Det første er "Custom Netcenter", som gir bedrifter mulighet til å skape sin egen versjon av portalen, og bruke den i sine intra- og ekstranett. Netscape vil gjøre siden til et sentrum for nyheter, informasjon og tjenester på nettet, skriver Techweb.

Den samme teknologien skal brukes i "My Netscape"-kundeservice, hvor selskaper skal kunne blande Netcenters innhold med eget innhold og egne sider. Idéen er ifølge selskapets produktsjef David Pann, å tilby en plattform med et avgrenset område for nyheter, tjenester og jobbrelatert stoff.

I midten av november vil Netscape lansere programmet for 20 pilotpartnere, blant andre 3Com og Visteon Automotive System. Netscape lanserer Custom Netcenter til nye partnere mot slutten av året.

Det andre nye produktet er "Netscape Smart Download", en gratis 100 KB/sek plug-in, som tillater avbrudd i nedlasting av programvare, og oppstart der det ble avbrutt. Dette skal forhindre at brukere må starte helt på nytt igjen når Internett-tilgangen blir brutt eller serveren kræsjer. Selskapet fikk, i følge Pann, idéen fra brukerne av nedlastingssiden, som står for mellom syv og ti millioner nedlastinger i måneden.

Smart Download tilbyr nyheter og informasjon fra Netcenter mens nedlastingen pågår, og dette vil være på markedet fra neste måned.

Og til slutt tilbyr Netscape en versjon av "My Netscape" som følger brukeren fra side til side. Dette skal gi brukeren tilgang og pekere til ønsket informasjon på mange forskjellige sider. Problemet har i følge Eckhart Walther vært at hver gang man går til en av disse sidene for å gjøre den "personlig", har man måttet starte helt fra begynnelsen.

Til toppen