BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape vraker Sun for Digital

Netscape valgte Digitals AlphaServer 8000 til å drive sitt eget nettsted. Digitals tungvekter skal avløse Sun-maskiner for å holde dampen oppe på verdens mest besøkte nettsted med 80 millioner daglige besøk.

Jens Kanden
24. sep. 1996 - 09:30

Digital stråler etter at de har levert sin to tusende AlphaServer 8000 til ingen ringere enn Netscape Communication. Ekstra hyggelig for Digital er det at maskinen skal erstatte en rekke av erkerivalen Sun sine maskiner.

Det er litt av et monster av maskin, Netscape har kjøpt. AlphaServer 8000 kan kjøre med opptil 12 stykk 350Mhz Alpha prosessorer og 14 GB minne.

- Maskinen er meget skalerbar noe som er svært viktig for Netscape, sier Tom Scharning, administrerende direktør for Digital i Norge. Skalerbarheten betyr at Netscape kan bygge ut maskinene etterhvert som behovet øker. I tillegg til skalerbarheten kan den også settes opp i clusterkonfigurasjoner. Digitals søketjeneste på Internett, Alta Vista, kjøres av 10 stykk AlphaServer 8000 i cluster. Forresten har også søketjenesten Lycos kjøpt en AlphaServer 8000, avslutter Scharning.

Netscape har verdens mest populære nettsted med 80 millioner besøk hver dag. Det sier seg selv at det trengs rå kraft for å takle belastningene av så mange besøk. Etter det digi:data erfarer, er Netscapes kjøp en transasksjon i størrelsesorden en million dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra