BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscapegründer i kulissene bak ny nettleser

Har brukt to år på å utvikle konseptet.

Slik presenterer RockMelt den kommende nettleseren.
Slik presenterer RockMelt den kommende nettleseren.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2010 - 12:17

Etter flere måneder med rykter, har selskapet RockMelt nå begynt å fortelle mer om hva det planlegger å tilby. Det ble tidligere i år kjent at selskapet blant annet finansieres av en investeringsselskapet som ledes av flere Netscape-veteraner, ikke minst Marc Andreessen.

RockMelt skal tilby en nettleser, som også kalles RockMelt, som skal være tettere integrert med sosiale nettverkstjenester som Facebook og Twitter enn det som er tilfellet for andre nettlesere. I nettleseren presenteres oversikter over Facebook-venner, ulike datafeeder, favorittjenester, bokmerker og andre valg. Alle dataene lagres i nettskyen. Det kreves at brukeren også logger seg inn på nettleseren for å få tilgang til dataene.

Under skallet skal RockMelt være basert på Chromium, det samme åpen kildekode-prosjektet som Google Chrome er basert på. Chromium er i sin tur basert på WebKit. Nettleseren skal gjøres tilgjengelig for Windows og Mac OS X.

RockMelt skal også være tett integrert med Googles søketjeneste, slik at man kan bla gjennom søkeresultatene ved bruke tastaturet. En gjennomgang av RockMelts fortrinn finnes i videoen nedenfor.

Selskapet skal så langt ha brukt to år på å utvikle den nye nettleseren, men kaller den fortsatt for en baby. En betaversjon er nå tilgjengelig for et begrenset antall brukere som kan registrere sin interesse på selskapets nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.