BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscapes nye nettsted liker ikke Netscapes nye nettleser

Nettstedet til Netscape, som med mye fanfare ble relansert tidligere denne måneden, fungerer bedre med alle andre nettlesere enn Netscapes nyeste.

15. sep. 1997 - 17:18

Nettstedet skulle i utgangspunktet være et utstillingsvindu for Netscapes teknologi. Nå ser det ut til at lus i kodingen i stedet plasserer nettleserens svakheter midt i utstillingen, skriver San Jose Mercury News.

Nettstedet ble relansert 3. september. En av grunnene for relanseringen av nettstedet var å oppdatere nettstedet til den nyeste teknologien som var muliggjort gjennom Netscape Navigator og Communicators versjon 4.0.

Men nettbrukere som besøkte nettstedet med disse programmene, risikerte å få skjermen fylt av feilmeldinger. En rekke av de nye duppedingsene, som flytende menyer og flytende vinduer, hadde dessuten brutte lenker. Duppedingsene er ikke synlige for nettlesere som ikke støtter dem. Eldre Netscape-versjoner og andre nettlesere ble derfor spart for alle feilmeldingene, og fikk opp et normalt fungerende nettsted.

Hugh Dubberly, som er kreativ direktør hos Netscape, sier til San Jose Mercury News at feilen etter all sannsynlighet har oppstått når nettstedet ble optimalisert for overføring på nettet. Dette ble gjort for at sidene skulle ta mindre plass med tanke på kortere nedlastingstid. Den opprinnelige versjonen av nettstedet før optimaliseringen skal ha fungert uten feilmeldinger.

Netscapes teknikere sier at det er en ørliten sjanse for at feilmeldingene dukket opp som en følge av tilfeldigheter på brukernes maskiner, men de jobber likevel for å feilsjekke nettstedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.