Netscapes nye nettvisjon

Marc Andreessen, teknologisjef i Netscape, avviste Microsofts standardfremstøt for nettkringkasting under Internet World i Los Angeles. I stedet tegnet han et bilde av hvordan bedrifter kan knytte til seg partnere ved hjelp av Netscapes Networked Enterprise-konsept.

Netscapes teknologisjef, Marc Andreessen, annonserte idag selskapets visjoner for The Networked Enterprise, et konsept som går ut på at bedrifter via sine intranett kan skape et sømløst nettverk mellom seg selv, leverandører, kunder, og forretningspartnere.

Han avviste samtidig Micrsofts nye Channel Definition Format - en standard for nettkringkasting.

- Vi dytter innhold med HTML, Java og HTTP (Hyper Text Transport Protocol), vi trenger ikke flere protokoller, sa Andreessen.

Produkter for The Networked Enterprise har fått navnet Crossware som beskriver on-demand-applikasjoner som kan kjøres på tvers av nettverk og operativsystemer. Crossware er basert på åpne Internett-standarder som HTML, Java, og JavaScript. Dette er i skarp kontrast til tradisjonelle fet-klient-applikasjoner hvor man er bundet til ett bestemt operativ system som ikke kan skaleres eller forsere brannvegger.

- Alle våre applikasjoner vil bli skrevet om til Java-baserte språk i løpet av de neste to årene, fortalte Andreessen.

- Det eren utrolig mengde med kode, sa Andreessen med et smil.

Andreessen, iført joggesko, jeans, og polo-sjorte, så ut som en nyutdannet universitetstudent, men han hadde ingen problemer med å fremføre sitt budskap.

- Vi kommer til å levere Communicator 3.0 og SuiteSpot 3.0 i løpet av første halvår 1997. Neste generasjon Communicator suite, med kodenavn Mercury, kommer tidlig i 1998, fortalte Andreessen.

- Mercury vil inneholde nye komponenter som Gemini, en rendering-maskin for multimedia-innhold, og Compas, en ny klasse nettbaserte personalige assistenter som hjelper brukere med å filtrere og overvåke de enorme mengdene med informasjon på Internett, sa Andreessen videre.

- Apollo er kodenavnet for Netscapes neste generasjon server-suite etter SuiteSpot. Den vil være robust og funksjonell nok til å tillate utvikling av crossware-applikasjoner.

- De nye administarsjonsfunksjonene i Mercury, Apollo, og Palomar tar for seg Total Cost of Ownership (TCO) over hele Networked Enterprise. Evnen til å styre installasjon og administrasjon av applikasjoner sentralt, reduserer TCO for intranett og eksterne lenker dramatisk, forklarte Andreessen.

Andreessen fremhevet Netscapes fordel i tverrplattformmiljøer. Bedrifter kan koble sammen alle interne og eksterne nettverk over diverse platformer og teknologier. Netscape Communicator og SuiteSpot kjører over operativsystemer som: Win 3.1, - 95, - 97, Mac, Unix, OS/2, og NT3.5.1, - 4.0, - 5.0. De takler også ikke-pc-baserte enheter som NC, PDA, WebTV, og videospillere. Netscape SuiteSpot jobber lett med data fra Oracle, Informix, Sybase, MS, DB/2, Mainframes, ERP applikasjoner.

Andreessen leverte en solid presentasjon og så ut til å trives. Han ga han seg ikke før to assistenter nærmest dro ham av scenen for å få ham i tide til et TV-intervju..

Våren 97 Sommer 97 Tidlig 98
Klienter Communication 3.0 Constellation 4.0 & Constellation Mercury, Gemini & Compass
Server SuiteSpot 3.0 Apollo
Verktøy SuiteTools SuiteTools & Palomar SuiteTools & Palomar 2.0
Handel Netscape Commercial Applications Actra Commercial Suite Actra CommerceSuite 2.0
;