Netsource mot børs

Etter å ha økt markedsverdien på mindre enn ett år fra 55 til 800 millioner kroner, er det Kristiansand-baserte Nersource klar for børsnotering. En søknad vil bli sendt i løpet av august.

Etter å ha økt markedsverdien på mindre enn ett år fra 55 til 800 millioner kroner, er det Kristiansand-baserte Nersource klar for børsnotering. En søknad vil bli sendt i løpet av august.

Netsources utvikling har vært eventyrlig med en vekst på 25 prosent hver måned, noe som gjør Kristiansands-firmaet større enn svenske NETnet.

Etter oppkjøp av flere telerutingselskaper før sommeren, har selskapet nå nådd ny toppnotering på det unoterte markedet. Spesielt europeiske investorer driver prisen på Netsource-aksjer i været, og nå vil selskapet på børs, skriver Fedrelandsvennen.

- Vi kommer til å sende inn søknad om børsnotering i løpet av neste måned, og ifølge de signaler vi har fått fra våre rådgivere, er det er en ren proformasak, sier administrerende direktør Otto Isaksen i Netsource.

Netsource driver med det som kalles telemegling, som går på å kjøpe tellerskrittene der de er billigst, for så å videreselge skrittene videre i markedet. Selskapet lever i dag teletjenester til 3.000 bedrifter, hvorav en tredel i Norge. Veksten er enorm, med over 150 kunder i måneden.

Isaksen sier til Kristiansand-avisen at flaskehalsen er Telenor, som så langt ikke har økt linjekapasiteten etter behov. Først i månedsskiftet august/september loves ubegrenset telekapasitet.

- Vi er ledende i Europa sammen med Netnet. For de små og nyere selskapene vil det bli mye tøffere å få kjøpt linjekapasitet og forhandle om pris. Her er det nesten bare størrelsen som teller. Du må kunne love et visst volum før linjeoperatørene er villige til å inngå kontrakter, og vi ligger mange hestehoder foran, sier Isaksen.

Netsource har i dag et hundretalls ansatte, 26 av dem i Norge og omtrent det samme i Sverige. Resten i europeiske heleide datterselskap.

Til toppen