NetSystem kommer 1. oktober

NetSystem lanserer både mobil- og fastlinje telefoni i Norge 1. oktober i år. Dermed får de etablerte selskapene en ny konkurrent betydelig tidligere enn ventet.

NetSystem lanserer både mobil- og fastlinje telefoni i Norge 1. oktober i år. Dermed får de etablerte selskapene en ny konkurrent betydelig tidligere enn ventet.

Post- og Teletilsynet (PT) konkluderte torsdag 2. juli med at NetSystem har rett til å bruke Telenor Mobils nett i Norge.

- Vi ser den siste avgjørelsen fra PT som prinsipielt meget viktig. Det er nå slått fast at Telenor Mobil plikter å gi oss tilgang til deres nett, sier Trygve Tamburstuen i NetSystem til digi.no

De to selskapene er fremdeles ikke enige i hvilke pris NetSystem skal betale til Telenor Mobil for tjenesten, og Telenor Mobil har ennå ikke gitt seg på sin påstand om at de skal ha kunderelasjonen og sende faktura til NetSystems kunder.

Disse to spørsmålene regner Tamburstuen med at vil bli løst i løpet av kort tid når først det styrende prinsippet er fastslått.

Formelt har Telenor Mobil anledning til å komme med et tilsvar på PTs avgjørelse frem til 7. august, men i følge Tamburstuen er det lite trolig at selskapet har noe nytt å tilføre da de to partene har gått hele runden med argumenter for og mot tilgang til nettet.

Trygve Tamburstuen sier at NetSystem er klar til å lansere sine produkter i markedet allerede 1. oktober i år.

- Vi startet planleggingen av utbyggingen for 12 måneder siden, og skrev under kontrakt med NorTel i desember. Nettet vårt skal vært klart for både fastlinje- og mobiltelefoni så snart avtalene er på plass forteller Tamburstuen.

Dermed får det norske mobilmarkedet en ny aktør å forholde seg til på et adskillig tidligere tidspunkt enn man regnet med da Telia utsatte byggingen av sitt GSM-1800 nett til høsten 1999.

Til toppen