Nett for fjernutskrift av bilder klart neste år

Utviklingen av et globalt nettverk for fjernutskrift av digitale bilder er i rute, og kan påregnes åpnet i løpet av 2003.

Bransjeorganisasjonen for aktører innen digital fotografering, International Imaging Industry Association (I3A) opplyste på et fagforum i San Jose i California i forrige uke at arbeidet med Common Picture Exchange Environment (CPXe) er i rute.

Les også:

Det dreier seg om et internasjonalt nett av fotoforretninger som skal forene seg om nye tjenester. Brukere skal kunne tømme sine digitale kameraer i spesielle Internett-tilkoplede kiosker, og få dem lagret på et eget område. De skal også kunne bruke kioskene til å bestille utskrift hos enhver forretning i nettverket.

Det innebærer for eksempel at ferierende barnebarn kan få skrevet ut dagens bilder i fotoforretningen nærmest hytta til farfar.

Den grunnleggende programvare vil være klar i løpet av desember. Det skulle innebære at kameraleverandørene vil kunne legge den inn i sine produkter fra tidlig neste år. En første utgave av nettkatalogen for brukere og fotoforretninger er også klar, og forventes tilgjengelig online innen mars, skriver News.com.

CPXe har fått flere medlemmer. Blant annet har Konica sluttet seg til gründere som Agfa, Canon, Kodak, Fujifilm, Hewlett-Packard og Olympus. Blant de store som mangler, er Sony, verdens største leverandør av digitale kameraer.

Til toppen