Nett-gambling for fall

Amerikanske lover forbyr gambling på Internett, og nå tar FBI opp kampen mot sportsveddemål. - Internett er ikke et elektronisk fristed for ulovlige veddemål, sa justisminister Janet Reno.

Et søksmål mellom FBI og 14 eiere av diverse steder for nettgambling, blir det første søksmål om sportsveddemål på Internett, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- Internett er ikke et elektroniske fristed for ulovlige veddemål. Det er ulovlig å bruke Internett til å foreta veddemål, sa justisminister Janet Reno i en erklæring om saken. En amerikansk lov vedtatt i 1961, gjør det ulovlig å bruke mellomstatlige telefonlinjer til gambling.

De 14 som står i sentrum har gjennom seks ulike selskaper arrangert veddemål i profesjonell- og college-sportsbegivenheter. Én av disse, Kenny Rogers kalte anklagene for tåpelige i et intervju med AP.

- Jeg er ikke i gambling-bransjen, jeg er i internett-bransjen, sier Rogers, som sammenlignet hans arbeid som internettleverandør med en huseiers. Han forklarer at han kun gir disse stedene tilgang til nettet.

Selskapene som er saksøkt, er lokalisert i Karibien, Mellom-Amerika og i USA. Ifølge FBIs advokat, er 90 prosent av kundene amerikanske. Ifølge FBI drev selskapene markedsføring i magasiner, gjennom salgsfremmende mailing-kampanjer og annonsering på egne nettsider. Brukere åpnet kontoer med innskudd på mellom 100 og 500 dollar og plasserte sine veddemål gjennom Internett eller ved å ringe gratis-telefonnummer. Alle måtte betale en 10 prosents avgift.

Ansvarlig i New York-politiet, Lewis Schiliro uttaler til AP at datateknologi "åpner et nytt grenseland av kriminalitet".

Hvis de saksøkte blir dømt, risikerer de opp til fem år i fengsel og en bot på maksimum 250.000 dollar.

Til toppen