JUSS OG SAMFUNN

Nett-gambling for fall

Amerikanske lover forbyr gambling på Internett, og nå tar FBI opp kampen mot sportsveddemål. - Internett er ikke et elektronisk fristed for ulovlige veddemål, sa justisminister Janet Reno.

Hilde Nyman
6. mars 1998 - 09:54

Et søksmål mellom FBI og 14 eiere av diverse steder for nettgambling, blir det første søksmål om sportsveddemål på Internett, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- Internett er ikke et elektroniske fristed for ulovlige veddemål. Det er ulovlig å bruke Internett til å foreta veddemål, sa justisminister Janet Reno i en erklæring om saken. En amerikansk lov vedtatt i 1961, gjør det ulovlig å bruke mellomstatlige telefonlinjer til gambling.

De 14 som står i sentrum har gjennom seks ulike selskaper arrangert veddemål i profesjonell- og college-sportsbegivenheter. Én av disse, Kenny Rogers kalte anklagene for tåpelige i et intervju med AP.

- Jeg er ikke i gambling-bransjen, jeg er i internett-bransjen, sier Rogers, som sammenlignet hans arbeid som internettleverandør med en huseiers. Han forklarer at han kun gir disse stedene tilgang til nettet.

Selskapene som er saksøkt, er lokalisert i Karibien, Mellom-Amerika og i USA. Ifølge FBIs advokat, er 90 prosent av kundene amerikanske. Ifølge FBI drev selskapene markedsføring i magasiner, gjennom salgsfremmende mailing-kampanjer og annonsering på egne nettsider. Brukere åpnet kontoer med innskudd på mellom 100 og 500 dollar og plasserte sine veddemål gjennom Internett eller ved å ringe gratis-telefonnummer. Alle måtte betale en 10 prosents avgift.

Ansvarlig i New York-politiet, Lewis Schiliro uttaler til AP at datateknologi "åpner et nytt grenseland av kriminalitet".

Hvis de saksøkte blir dømt, risikerer de opp til fem år i fengsel og en bot på maksimum 250.000 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.